Live Live

Tweede termijn Kinderombudsvrouw

Maandag 19 februari 2024 11:21

Tweede termijn Kinderombudsvrouw

Regio - Sinds haar aanstelling op 1 maart 2018 zet ze zich met hart en ziel in voor de belangen van kinderen en jongeren. 

Donderdag 15 februari is Stans Goudsmit beëdigd voor haar tweede termijn als (gemeentelijke) kinderombudsvrouw van gemeente Rotterdam. Later deze maand zal zij ook worden herbenoemd in Albrandswaard, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Bovendien behoudt ze haar rol als kinderombudsvrouw in Nissewaard en Voorne aan Zee.

Sinds haar aanstelling op 1 maart 2018 heeft ze zich met hart en ziel ingezet voor de belangen van kinderen en jongeren in deze gemeenten, en ze is vastbesloten om dit werk voort te zetten en te versterken.

Als onafhankelijke toezichthouder op de naleving van kinderrechten staat Goudsmit klaar om haar functie met passie, vastberadenheid en toewijding te vervullen. Ze zet zich onder andere actief in voor het betrekken van kinderen bij besluitvorming (meepraten en meebeslissen), het verbeteren van de positie van kinderen met een beperking, voor de belangen van kinderen die niet naar school gaan. Ook zet zij zich in om de kennis van kinderrechten bij kinderen en ook bij de overheid te vergroten.

“Sinds ik kinderombudsvrouw ben, is er op veel terreinen meer aandacht gekomen voor de positie van kinderen. Ik wil deze tweede termijn graag gebruiken om ervoor te zorgen dat het allemaal echt goed geregeld is voor hen,” aldus Goudsmit. Ze benadrukt het belang van direct contact met kinderen en jongeren om hun stem te horen. Haar credo: “We moeten beter naar kinderen en jongeren luisteren. Kinderen en jongeren weten vaak heel goed wat er moet gebeuren om hun problemen op te lossen!”

Deel deze pagina: