Live Live

Tygo van der Beek winnaar Sprietlopen

Zaterdag 29 april 2023 11:36

Tygo van der Beek winnaar Sprietlopen

Niet in verwarring rakende van het koude water onder hem, zette Tygo tot 2x toe de snelste tijd neer met 0,2 seconden verschil.

Heenvliet - Tijdens Koningsdag in Heenvliet wordt traditiegetrouw over de Spriet gelopen. Na wat verloren jaren en een voorzichtige start in 2019 is nu tijdens Koningsdag in Heenvliet het sprietlopen weer volledig op de kaart gezet.
Helaas waren er weinig inschrijvingen wat waarschijnlijk te maken heeft gehad met de koude dagen voorafgaand aan het evenement. Wel was er een dertiental kleine helden en heldinnen die de spriet durfden te trotseren. Tot 15 jaar is er geen onderlinge competitie en iedereen die de loop over de spriet maakte, werd aangemoedigd door een kleine 500 bezoekers rond de haven in Heenvliet, want het valt niet mee droog over te komen en dan in de haven te vallen waar het water 11 graden is!

Zoals gezegd weinig inschrijvingen, maar het mocht de pret niet drukken. Een viertal jong volwassen van 14 jaar oud vroeg de wedstrijdleiding of zij de vier volwassen deelnemers mochten uitdagen. Een ieder van deze jonge mannen was al over de spriet gegaan dus een kleine voorsprong hadden ze wel. De vier volwassen deelnemers lieten zich niet gek maken, zo ook de winnaar van de wisseltrofee uit 2019 Nigel Bernhard niet.

Er waren snelle rondetijden, maar Nigel Bernhard gaf zich niet zomaar gewonnen. Het werd een strijd op tienden van een seconde, maar helaas viel Nigel beide keren van de spriet. Maar bij de sprint naar de bel boekte hij winst. Tygo van der Beek, de uitdager, was verschrikkelijk snel op de Spriet en had een mooie grote pas. Niet in verwarring rakende van het koude water onder hem, zette hij tot 2x toe de snelste tijd neer met 0,2 seconden verschil.

De 2e en zeker verdiende plaats ging naar de winnaar van 2019, de derde plaats is gewonnen door Jasper van de Wilt. Jasper wilde af van de titel eeuwige 2e, iets wat hem dit jaar gelukt is met een 3e plek, maar dit is vast zijn intentie niet geweest. Hopelijk volgend jaar meer deelnemers en dat titelverdedigers elkaar weer gaan uitdagen. Het was een mooie zonnige feestelijke middag in Heenvliet bij het Internationale Kampioenschap Sprietlopen!

Deel deze pagina: