Live Live

Uitdagende natuurexpeditie met leerlingen Brandaris

Gepubliceerd: Donderdag 15 oktober 2020 16:36

Uitdagende natuurexpeditie met leerlingen Brandaris

De scholieren gingen aan de slag met het graven van een rivier, die letterlijk uitmondde in een Delta. 

Hellevoetsluis - Hoewel de weergoden niet veel goeds beloofden, trok groep 8 er enthousiast op uit om het strand rond het Quakgors te ontdekken. Aanleiding was een natuurles door Ernst Schrijver van Stichting ARK, een organisatie die juist de “wilde natuur” onder de aandacht wil brengen bij jeugd.

Het Haringvliet is een van de projecten. Door het kierbesluit is de Delta deels weer toegankelijk voor trekvissen. Kunnen we in de toekomst weer de steur begroeten of zelfs bruinvissen en zeehonden? Genoeg uitdagingen, ook nu in het mooie gebied aan het Haringvliet.

De scholieren gingen aan de slag met het graven van een rivier, die letterlijk uitmondde in een Delta, met zoekkaarten op zoek naar bloeiende planten in de duinen en proeven van de bessen van de duindoorn. Met schepnetjes en waterbakjes met laarzen het Haringvliet in, om te zien welke rijkdom het water heeft of gewoon lekker klimmen in de bomen in dit puur Hollandse “mangrove gebied”.

Daarbij bleef het niet echt droog! De Hellevoetse natuurgidsen Gerrit Hijbeek en Hennie Wiersma zorgden voor versterking en informatie. De komende maanden zullen meerdere scholen bezocht worden, als de omstandigheden dit toelaten. Voorlopig zat deze mooie ochtend “in the pocket”, dankzij de gemotiveerde leerlingen van de Brandaris.

Deel deze pagina: