Live Live

Uitreiking prijsvraag over afvalscheiding

Gepubliceerd: Dinsdag 30 april 2019 14:54

Uitreiking prijsvraag over afvalscheiding

Wethouder Schop heeft prijswinnares mevr. vd Blink een mooie afvalscheidingscontainer voor in de keuken overhandigd. 

Hellevoetsluis - In maart konden inwoners tijdens de informatieavonden over het nieuwe inzamelen van afval van Hellevoetsluis een prijsvraag invullen. Inwoners konden aangeven welk afval volgens hen in welke bak thuishoort.

Uit alle goede inzendingen werd het formulier van mevrouw Jannie vd Blink getrokken. Zij won daarmee een mooie afvalscheidingscontainer voor in de keuken. Wethouder Peter Schop nodigde mevrouw vd Blink uit op zijn werkkamer en overhandigde haar de container.

Niet voor niets had mevrouw vd Blink alle antwoorden goed. Zij en haar man scheiden al hun afval nauwkeurig. “Als je alles goed scheidt, hou je maar een klein beetje restafval over,” aldus mevrouw vd Blink, die aangaf wel even te moeten schuiven in de keuken om een plekje voor de bak te vinden. Wethouder Schop complimenteerde het echtpaar en wenste hen veel plezier met de nieuwe afvalscheidingscontainer.

Het nieuwe inzamelen
De nieuwe manier van inzamelen gaat van start in de laagbouw van Hellevoetsluis. Dat zal begin 2020 zijn. Elk huishouden houdt daar drie containers aan huis. De container voor papier, de container voor groente-, fruit- en tuinafval en de container voor plastic, metaalverpakkingen (blik) en drankenkartons. Inwoners konden in maart via een enquête hun voorkeur aangeven voor de manier waarop zij het laatste beetje restafval willen weggooien. Hebben zij liever een extra container aan huis, of zouden zij het willen wegbrengen naar een ondergrondse container in de buurt? Naar verwachting wordt de uitslag van de enquête in het najaar bekend gemaakt.

Foto: Gemeente Hellevoetsluis

Deel deze pagina: