Live Live

Update over werkzaamheden Hekelingseweg

Zondag 26 november 2023 09:46

Update over werkzaamheden Hekelingseweg

Nissewaard - De werkzaamheden gaan gewoon door, maar er is echter wel sprake van een vertraging in de planning. 

In oktober is iedereen geïnformeerd over de werkzaamheden aan de Hekelingseweg die tussen 30 oktober en 1 december plaats vinden. De weg krijgt een onderhoudsbeurt. Ballast Nedam voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Nissewaard uit. Eind oktober zijn de werkzaamheden gestart.

Werkzaamheden eerste fase
De werkzaamheden in deze eerste fase behelzen o.a. het onderhoud aan de bovenzijde van de duikerbrug bij de Kreek, het opbreken van de bovenlaag van het asfalt en straatwerk, het aanbrengen van nieuw straatwerk en het afwerken van de bermen en de groenstroken. De werkzaamheden gaan gewoon door, echter is er wel sprake van een vertraging wegens slechte weersomstandigheden en een onvoorziene situatie.

Benodigde extra werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden is de weg tussen de Kreek en de rotonde Westdijk aangetroffen in slechtere staat dan voorzien. Dit zorgt voor extra werk. Hier wordt de gehele wegconstructie vervangen. Daarnaast hebben slechte weersomstandigheden (o.a. veel regen) ertoe geleid dat een gedeelte van de werkzaamheden geen doorgang kon vinden volgens de beoogde planning.

De beoogde planning om de weg te openen op 1 december wordt opgeschoven. Naar verwachting kan de Hekelingseweg in de loop van dinsdag 5 december weer worden opengesteld voor het verkeer.

Deel deze pagina: