Live Live

Vaudo matchwinner voor Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Maandag 11 april 2022 17:23

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Binnenmaas op het programma.

Hellevoetsluis - Toen Damiano Vaudo Hellevoetsluis tegen Deltasport al na 7 minuten op een 0-1 voorsprong zette, gingen de meegekomen Hellevoetsluis-supporters er eens goed voor zitten. Na 90 minuten stond de 0-1 echter nog steeds op het niet-werkende scorebord en boekten de Hellevoeters uiteindelijk een benauwde zege, waarmee het wel koploper bleef in de 2e klasse D.

Op een zonnig maar fris complex in Vlaardingen, waar Deltasport nog altijd niet beschikt over een volwaardige kantine, welke in 2019 door een brand werd verwoest, moesten de Hellevoeters op natuurgras aantreden tegen de nummer 12 van de competitie. De eerdere wedstrijden op deze ondergrond verliepen uiterst moeizaam voor de rood-witten, want de 2 wedstrijden die in uitwedstrijden verloren gingen dit seizoen werden verloren tegen Strijen en Binnenmaas. Inderdaad, gespeeld op natuurgras. Hellevoetsluis ging nu voortvarend van start en al na 7 minuten was het Damiano Vaudo die een teruglegger hard binnen schoot (0-1).

In het vervolg van de eerste helft hadden de mannen van Paul Bestebreur weinig te vrezen van de ploeg van oud-prof Ton Pattinama, maar verzuimde het zelf de kansen te verzilveren en zodoende de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Met name Davy Mierop, die de laatste weken juist aangetoond had het scoren niet verleerd te zijn, miste een opgelegde kans, toen hij 1-op-1 met de doelman vergat een hoek uit te zoeken en de bal recht op de keeper schoot. Ook de lat stond een doelpunt in de weg, toen een snoeiharde directe vrije trap van Glenn Stoffers via de dwarsligger weer het veld in kwam.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Deltasport deed wel verwoede pogingen en de inzet was hartverwarmend, maar het ontbrak de ploeg van de Kooikersweg domweg aan kwaliteit. Sommige spelers die meededen of invielen acteerden normaal gesproken in een lager elftal en spoedden zich na afloop van de wedstrijd dan ook naar het naastgelegen veld om hun eigen team nog te helpen. Toch bleef het lang spannend, want waar Hellevoetsluis in de eerste helft nog probeerde via combinaties het vijandelijke doel te zoeken, werd in de tweede helft te veel de lange bal gehanteerd en werd het spel steeds slordiger. Tot grote kansen kwamen de ING-boys dan ook niet meer en een tegengoal zit er altijd in. Iedere tegenstander krijgt namelijk altijd wel 1 kans in de wedstrijd.

De soevereine verdediging van Hellevoetsluis kreeg ook nog een tegenslag te verwerken, want de ervaren aanvoerder Jeffrey de Koning had teveel last van een blessure en moest vervangen worden. Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot was er dan ook meer sprake van opluchting dan blijdschap bij de Hellevoeters, die door de overwinning koploper bleven in de 2e klasse D en door de andere uitslagen clubs als SVS en Sparta voorlopig zagen afhaken in de race om de titel. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Binnenmaas op het programma, waarna op 23 april Hellevoetsluis opnieuw af mag reizen naar hetzelfde complex voor de topper tegen de aan een imposante opmars bezig zijnde CION, winnaar van de 2e periodetitel en momenteel de nummer 4 op de ranglijst, op 5 punten van de Hellevoeters.