Live Live

Veel belangstelling voor Alzheimer Trefpunt

Maandag 14 augustus 2023 14:25

Veel belangstelling voor Alzheimer Trefpunt

Hopelijk heeft het Alzheimer Trefpunt hierin weer wat steun kunnen bieden en de meest dringende vragen kunnen beantwoorden.

Brielle - Het Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee ontving op woensdagavond 9 augustus jl. in Brielle opnieuw een recordaantal bezoekers. Net als vorige maand in Hellevoetsluis waren nu ook de plaatsen in ’t Bolwerk tot de laatste stoel bezet.

Overweldigende belangstelling dus voor het gespreksthema “Als opname in zicht komt”, waarvoor drie zorgadviseurs, t.w. Floryth (Catharina, thuis op Voorne), Marjolein en Tessa (beide Careyn) te gast waren. Onder leiding van gespreksleider Marian (zelf casemanager dementie) kregen de bezoekers veel en duidelijke informatie, praktische tips en adviezen van de drie zorgadviseurs én de aanwezige casemanagers dementie over wanneer thuis wonen eigenlijk niet meer gaat. Want het is mogelijk dat er bij dementie na verloop van tijd steeds meer zorg en aandacht nodig is. Er kan een moment komen dat het thuiswonen echt niet meer gaat; als er bijvoorbeeld thuis gevaarlijke situaties ontstaan of als bijvoorbeeld de partner/ mantelzorger overbelast raakt.

Uit de interesse, de vele vragen van bezoekers en alle emoties werd maar weer eens pijnlijk duidelijk dat dit onderwerp heel erg ‘leeft’ en veel mensen in situaties zitten, die vaak lastig en heel moeilijk te accepteren zijn. En dat sommige mantelzorgers/naasten (bijna wanhopig) op zoek zijn naar hulp, informatie, antwoorden en het delen van ervaringen.

Hopelijk heeft het Alzheimer Trefpunt hierin weer wat steun kunnen bieden en de meest dringende vragen kunnen beantwoorden. Het Alzheimer Trefpunt organiseert maandelijkse (informatie-) bijeenkomsten voor mensen met geheugenproblemen of een vorm van dementie én hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden. Per maand staat telkens een ander relevant onderwerp centraal.

Locatie afwisselend per maand: Hellevoetsluis 1e maandagavond van de maand, in Brielle 2e woensdagavond van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie, met ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, het stellen van vragen én voor sociaal contact.

Deel deze pagina: