Live Live

Veel belangstelling voor vrije kavels Eendraghtshof

Vrijdag 19 april 2024 12:59

Veel belangstelling voor vrije kavels Eendraghtshof

Hellevoetsluis - Naast de 29 vrije kavels wil de gemeente hier ook een seniorenhof laten bouwen, met 30 sociale huurwoningen.

Woensdag 17 april was de start van de verkoop van vrije kavels voor de nieuwe woonbuurt Eendraghtshof in Hellevoetsluis. De avond, die plaatvond in het Droogdok in Hellevoetsluis, werd druk bezocht. Naast de 29 vrije kavels wil de gemeente in de nieuwe woonbuurt ook een seniorenhof laten bouwen, met 30 sociale huurwoningen.

“Wat een mooie start voor de verkoop van deze nieuwe woonbuurt in Hellevoetsluis”, aldus wethouder Igor Bal, die zelf ook aanwezig was tijdens de verkoopavond. “Er zijn maar weinig plekken in onze gemeente waar je een vrije kavel kunt kopen, dus het is heel mooi dat we naast alle andere soorten woningen die we bouwen, ook dit mogelijk maken. Uniek aan de verkoop van deze kavels is dat we zoeken naar kopers die hun droomhuis willen bouwen met duurzame materialen. De kavels moeten bovendien een groene inrichting en uitstraling krijgen met veel aandacht voor planten en dieren.”


Tijdens de verkoopavond konden de meer dan 100 geinteresseerden informatie krijgen over de verkoop van de eerste zes kavels binnen de woonbuurt Eendraghtshof. Gemeente Voorne aan Zee verkoopt de kavels en stond, samen met makelaar Kolpa van der Hoek, geïnteresseerden te woord. Ook waren diverse architecten, hoveniersbedrijven en de WoonWijzerWinkel aanwezig om ideen over het bouwen van een huis of aanleggen van een tuin op te doen.

De woonbuurt Eendraghtshof komt op de plek waar voorheen het oude zwembad De Eendraght stond, en waar twee basisscholen en een kinderdagverblijf gelegen waren. De eerste zes kavels grenzen aan de bestaande woonbuurt, waar onder andere de Wisselslag en Schoolslag liggen. De oude en nieuwe buurt moeten goed op elkaar aansluiten. Daarom krijgt deze naastgelegen woonbuurt een buurtaanpak. Dat houdt in dat de gemeente samen met bewoners kijkt naar het verbeteren van bijvoorbeeld groen, speelplekken, parkeergelegenheid en waterberging in de bestaande buurt.

Het geldende bestemmingplan wordt op een aantal punten aangepast. Het bestemmingsplan wordt vervolgens besproken in de gemeenteraad. Waarschijnlijk neemt de raad hier op 2 juli 2024 een besluit over. Omdat in het geldende bestemmingsplan het bouwen van woningen mogelijk is, start de gemeente al met de verkoop van de eerste zes kavels.

Eendraghtshof is één van de nieuwe woonbuurten in de gebiedsontwikkeling Stadsdorp 3223. In deze buurt komen (in fases) 29 vrije kavels beschikbaar om een eigen huis te kunnen bouwen. Ook wordt er gekeken of er een seniorenhof kan worden gebouwd.

De ideeën gaan uit van 30 woningen in het (sociale) huursegment. Op dit moment is woningbouwcorporatie Maasdelta bezig met het maken van ontwerpschetsen hiervoor. Rond de zomer komt hierover waarschijnlijk duidelijkheid.

Deel deze pagina: