Live Live

Veilig naar Bahûrim fietsen: zet je licht aan!

Gepubliceerd: Dinsdag 29 september 2020 17:00

Veilig naar Bahûrim fietsen: zet je licht aan!

Naast de fietsverlichting controle kregen de leerlingen voorlichting van de politie over veilig aan het verkeer deelnemen. 

Brielle - Elk dag fietsen duizenden kinderen naar school. Goede fietsverlichting is enorm belangrijk, want met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20%.

Toch vervangen vier op de tien fietsers hun kapotte fietslamp niet direct. Om die reden doet Penta Bahûrim mee met de ANWB actie: zet je licht aan! Het team van Penta Bahûrim vindt het belangrijk dat scholieren veilig naar school fietsen, helemaal nu de dagen weer korter worden.

Goed verlicht op pad in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Maar waardoor ben je goed zichtbaar? De fietsen van de leerlingen kregen een uitgebreide veiligheidscontrole onder leiding van de heren Barnhoorn, Vlendré en Van Bokkem. Zij gingen aan de slag om te kijken of de fietsverlichting goed werkte en de juiste reflectoren waren aangebracht. Waar nodig hebben zij geholpen de fietsen weer veilig te maken, een goede service.

Naast deze controle kregen de leerlingen voorlichting van de politie over veilig aan het verkeer deelnemen en de gevaren van slecht zichtbaar zijn in het verkeer. Extra leuk was het dat een van de agenten Rik een oud leerling is van Penta Bahûrim, werkzaam in het korps van Vlaardingen. Samen met zijn college Marco nam hij uitgebreid de tijd voor deze fietsverlichtingsactie.

Als ouder kunt u ook een bijdrage leveren door de fiets van uw kind regelmatig te controleren op vitale zaken zoals: de rem, het stuur, de kettingkast, de bel en de verlichting. Zo leggen we met elkaar een basis voor een veilige rit naar school.

Deel deze pagina: