Live Live

Veiligheidsmonitor 2019 gaat van start

Gepubliceerd: Dinsdag 06 augustus 2019 15:13

Veiligheidsmonitor 2019 gaat van start

Deelnemers aan het onderzoek krijgen rond 16 augustus per post een uitnodiging om mee te doen. 

Nissewaard - Hoe veilig is uw buurt? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 933 inwoners van de gemeente Nissewaard.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint omstreeks 16 augustus; de resultaten worden in maart 2020 verwacht. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Burgemeester Foort van Oosten benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente/regio vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen.” Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van de bewoners die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in de gemeente.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen rond 16 augustus per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Deel deze pagina: