Live Live

Veiligheidsmonitor van start in Voorne aan Zee

Woensdag 09 augustus 2023 16:38

Veiligheidsmonitor van start in Voorne aan Zee

Bent u geselecteerd om mee te doen met het onderzoek, dan ontvangt u tussen 8 en 13 augustus 2023 per post een uitnodiging. 

Voorne aan Zee - Heeft u last van rommel op straat? Hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen uit de Veiligheidsmonitor die begin augustus van start is gegaan. De Veiligheidsmonitor is een onderzoek onder inwoners naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie.

Burgemeester Rehwinkel benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: ‘Het is belangrijk dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in Voorne aan Zee vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op uw wensen en ervaringen’.

Steekproef

De Veiligheidsmonitor is een steekproefonderzoek, niet iedereen kan dus meedoen. Onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit in opdracht van gemeente Voorne aan Zee. Bent u geselecteerd om mee te doen met het onderzoek, dan ontvangt u tussen 8 en 13 augustus 2023 per post een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Burgemeester Rehwinkel: ‘Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Dus krijgt u een uitnodiging, doe dan mee! Want alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in Voorne aan Zee.’

Resultaten

De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden verwacht in maart 2024. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het maken van haar veiligheidsbeleid. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Deel deze pagina: