Live Live

Veiling BKR-werken nu gepland op 9 april

Zaterdag 05 maart 2022 12:54

Veiling BKR-werken nu gepland op 9 april

Voorafgaand aan de veiling is er nog een expositie van de stukken van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april, óók in de Infirmerie. 

Brielle - Honderden schilderijen, voorheen in bezit van de gemeente en gestald op de zolder waar niemand ze kon zien, hangen al enige tijd aan de wanden van de Infirmerie om geveild te worden aan de hoogste bieders. Eindelijk is er nu een definitieve datum bekend.

Meer dan 40 jaar waren de schilderijen gemeentelijk bezit. De schilderijen vallen onder de zogenaamde ‘Beeldende Kunstenaars Regeling’, waarmee kunstenaars in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 tegen inlevering van kunstwerken een inkomen konden verwerven. Hieronder bevinden zich meer dan 70 werken van de Brielse kunstenaar Piet Middelhoek. De tijd is nu rijp voor nieuwe eigenaren. Naast schilderijen uit de BKR-regeling worden ook andere, in de loop der jaren in eigendom van de Gemeente Brielle, geveild.

De veiling stond eerst in januari gepland en was verplaatst naar maart. De veiling zal echter plaats hebben op zaterdag 9 april om 13.30 uur in de Infirmerie. Lijstenmaker Jan Bazen zal daarbij als veilingmeester optreden.

Voorafgaand aan de veiling is er nog een expositie van de stukken van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april, óók in de Infirmerie, van 13.30 uur tot 16.00 uur. Geïnteresseerden die de schilderijen nog niet gezien hebben kunnen ze dan alsnog komen bekijken en de catalogus mee nemen.

Meer informatie: www.kunstencultuurbrielle.nl

Foto: Frans Erwich

Deel deze pagina: