Live Live

Verbranden van onkruid mag weer in Nissewaard

Gepubliceerd: Zaterdag 18 juli 2020 12:20

Verbranden van onkruid mag weer in Nissewaard

Begin vorige maand werd het branden acuut stopgezet, nadat een schutting in de brand was gevlogen.

Nissewaard - Het bestrijden van onkruid door verbranding is vanaf maandag weer toegestaan in Nissewaard. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt met de aannemer. Vanaf maandag mag er niet dichter dan 50 cm bij conifeerhagen, open gevels, schuttingen en schuurtjes gebrand worden.

Bij overige beplanting mag 30 cm aangehouden worden. Bij windkracht 5 Bft of hoger mag niet gebrand worden en bij de persoon in de uitvoering moet verplicht een brandblusser op de rug aanwezig zijn. Luchtroosters worden voortaan overgeslagen en voordat men de straat verlaat moet gekeken worden of er rook is ontstaan.

Begin vorige maand werd het branden acuut stopgezet, nadat een schutting in de brand was gevlogen, doordat er te dicht bij de erfgrens gebrand werd. Branden is de meest effectieve manier van onkruidbestrijding, sinds het gebruik van gif werd verboden. Naast het branden van onkruid wordt ook vaak heet water, hete lucht, borstelen en een bosmaaier gebruikt.

Bestrijden met branden en hete lucht zijn echter de meest toegepaste methoden in Nederland. Het lijkt dan ook niet redelijk om deze methoden in de toekomst uit te sluiten. De methode moet wel goed toegepast worden. Locaties die met de aangescherpte maatregelen niet bereikt kunnen worden, worden met een bosmaaier behandeld.

De openbare ruimte is het visitekaartje van Nissewaard. Een plek waar je je prettig voelt en waar het opgeruimd is. De gemeente doet er alles aan om de woon- en werkomgeving zo goed mogelijk onkruidvrij te maken. Dit moet wel op een veilige manier gebeuren. Uiteraard kunnen bewoners zelf ook hun steentje bijdragen door het onkruid rondom hun eigen tuin zelf te verwijderen.

Deel deze pagina: