Live Live

Verduurzaam met de duurzaamheidslening

Gepubliceerd: Zaterdag 24 september 2022 17:52

Verduurzaam met de duurzaamheidslening

De aanvraag voor een duurzaamheidslening moet wel aan een paar voorwaarden voldoen.

Westvoorne - De duurzaamheidslening is een verantwoorde lening met goede voorwaarden en is er voor de inwoners van Westvoorne. Met de lening kunnen inwoners energiebesparende maatregelen betalen. Denk hierbij aan een zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen, gevel-, dak- of vloerisolatie en HR++ glas. Door deze maatregelen daalt de energierekening en stijgt de waarde van de woning. Het wordt prettiger wonen en het energieverbruik neemt af. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) voert de duurzaamheidslening uit voor de gemeente Westvoorne.

De aanvraag voor een duurzaamheidslening moet aan een paar voorwaarden voldoen. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-, het maximale € 25.000,-. De looptijd van de lening is 180 maanden. Bij een lening tot een bedrag van € 7.500,- is de looptijd 120 maanden. De duurzaamheidslening is beschikbaar voor huiseigenaren en (ver)huurders. Er geldt hierbij in Westvoorne geen maximale leeftijdsbeperking.

Hoe werkt het?

U doet eerst een aanvraag bij de gemeente Westvoorne. Als u dan een toewijzingsbrief van de gemeente heeft ontvangen, kunt u de lening aanvragen bij SVn. Voor meer informatie gaat u naar www.duurzaamwestvoorne.nl(externe link) of www.svn.nl(externe link). U kunt ook terecht op www.woonwijzerwinkel.nl(externe link).

Deel deze pagina: