Live Live

Verkeersinfarct blijft uit, discussie tunnel weer terug

Gepubliceerd: Dinsdag 16 april 2024 09:25

Verkeersinfarct blijft uit, discussie tunnel weer terug

Spijkenisse - De vele duizenden automobilisten die dagelijks gebruik maken van de Spijkenisserbrug hebben kennelijk een alternatief gevonden.  

De dramatische voorspellingen ten spijt, bleef de lang verwachte dramatische maandagochtend spits ten gevolge van de afgesloten Spijkenisserbrug uit. De overigens laat op gang gekomen communicatie vanuit Rijkswaterstaat , de gemeenten Rotterdam en het tegenover Hoogvliet gelegen Nissewaard, hebben hun uitwerking niet gemist.

De vele duizenden automobilisten die dagelijks gebruik maken van de uit delen van de voormalige Moerdijkbrug opgebouwde Spijkenisserbrug hebben kennelijk een alternatief gevonden door thuis te werken, de metro te pakken of om te rijden via Hartelbrug en Botlektunnel/brug. Voor de pont bij Hekelingen richting Nieuw Beijerland stonden maandagochtend wel lange rijen met wachtende automobilisten, maar van een kilometerslange file was geen sprake, zo ook niet op de A15 richting Europoort of richting Rotterdam. Wethouder Verkeer Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard liet via Radio Rijnmond weten dat hij erger had verwacht en prees de gebruikers voor hun medewerking en geduld.

Discussie tunnel laait weer op

Op social media echter is het commentaar niet van de lucht. Daar smeken de ‘eilanders’ en de Rotterdamse gebruikers van de brug om doortrekking van de A4 met bijbehorende tunnel. Ondanks de decennialange lobby richting Den Haag is het daar nog steeds niet van gekomen. Voormalig gemeenteraadslid en Provinciale Staten Alfred Blokhuizen (Groen Links) verwacht ook niet dat die tunnel er ooit gaat komen. ‘Behalve het geld, is er ook de ruimte niet voor. Inwoners van Spijkenisse moeten ver omrijden om in of uit de tunnel te geraken waardoor het beoogde effect niet behaald zal worden. Het meest steekhoudende argument echter is dat de Europese Unie zich er met hand en tand tegen zal verzetten. Immers de ‘gewenste’ verlengde A4 op Voorne-Putten ligt midden in een Natura 2000 gebied, dus voorstanders van een tunnel kunnen die wel uit hun hoofd zetten’ aldus Blokhuizen.

Tekst en foto: Joop van der Hor

Deel deze pagina: