Live Live

Verkoop kavels buitengebied weer succesvol

Gepubliceerd: Donderdag 29 augustus 2019 13:00

Verkoop kavels buitengebied weer succesvol

De vijf riante kavels aan de Waterweg vallen onder de zogenaamde Ruimte voor Ruimte Regeling. 

Brielle - Ook voor de laatste kavels in het project Brielle Buiten is veel animo. Voor de 5 riante kavels aan de Waterweg net buiten het centrum van Brielle schreven 11 gegadigden zich in. Een loting door notaris Moerland gaf uitsluitsel welke vijf gegadigden hun droom van het bouwen van een eigen huis gaan waarmaken.

Al jaren geeft de gemeente Brielle kavels uit in het buitengebied van Brielle en Vierpolders. Deze kavels vallen onder de zogenaamde Ruimte voor Ruimte Regeling. Door de verplichte sanering van glastuinbouw op verschillende locaties heeft de provincie Zuid-Holland met deze regeling toegestaan dat er een beperkt aantal woningen konden worden gerealiseerd op de gesaneerde gronden.

“Het is prettig dat nu de kosten voor het uitkopen van de glastuinbouwbedrijven in het verleden, zijn gecompenseerd door de opbrengsten uit de grondverkopen. Er lag een flinke uitdaging toen daarbij ook de economische crisis op ons pad kwam in de jaren die volgden”, memoreert wethouder André Schoon.

In de nabije toekomst worden op de locatie van de middelbare school aan de Jan Matthijssenlaan nog (kleinere) kavels ontwikkeld. Deze vallen niet binnen de Ruimte voor Ruimte Regeling.

Deel deze pagina: