Live Live

Vernieuwde Quackstrand feestelijk geopend

Gepubliceerd: Zaterdag 25 september 2021 11:34

Vernieuwde Quackstrand feestelijk geopend

Recreatieschap Voorne-Putten is opdrachtgever van de kwaliteitsimpuls Quackstrand.

Hellevoetsluis - Vrijdagmiddag openden Gedeputeerde Anne Koning en wethouder Aart Jan Spoon, bestuurslid van het Recreatieschap Voorne-Putten, symbolisch het vernieuwde strand in Hellevoetsluis door een groep suppers te water te laten. Tevens was dit het startsein voor het vijfde Haringvlietweekend, waar bezoekers deelnamen aan een wandelexcursie van Staatsbosbeheer en mee konden doen aan een les suppen.

In 2019 en 2020 is hard gewerkt aan de kwaliteitsimpuls rondom het Quackstrand. Gedeputeerde Anne Koning: ‘’Het resultaat is prachtig. Natuurontwikkeling, recreatie en cultuur gaan hier hand in hand. Fijn dat de provincie Zuid-Holland kon bijdragen om de ambities rond het Haringvliet om te zetten tot een concrete trekpleister voor mens, dier en plant.’’ Het strand is een stuk groter geworden met een boulevard en entreepleinen. De centrale parkeerplaats is uitgebreid en mooi ingepast in het landschap. Het nieuwe fietspad en struinpad met uitkijkpunt in de duinen maken meer natuurbeleving mogelijk. Fietsenrekken zijn nu in ruime mate aanwezig en de nieuwe bankjes zijn volop in gebruik. In Voornes Duin zorgt nieuwe aanplant voor natuurontwikkeling. De opening stond eigenlijk vorig jaar al gepland maar was vanwege COVID-19 uitgesteld.

Botenhelling en steiger

De voorbereidingen voor de aanleg van de botenhelling en steiger op de Haringvlietdam kunnen eindelijk starten nu Rijkswaterstaat deze zomer de vergunning heeft verleend. De aanleg start zo snel mogelijk, ná het stormseizoen, begin april 2022. De oplevering wordt verwacht in juni 2022, zodat er weer boten te water gelaten kunnen worden bij het Quackstrand.

Wethouder Aart Jan Spoon: “Ik ben heel blij dat de vergunning er is. We moesten wachten tot duidelijk was dat de steiger en botenhelling in combinatie met nieuwe windmolens geen kwaad konden voor de Haringvlietdam. Voor de vaarliefhebbers duurde dat behoorlijk lang, maar komend jaar kunnen ze dan echt hun boten weer aanleggen en te water laten bij het Quackstrand. Het strand heeft in de afgelopen jaren een geweldige kwaliteitsimpuls gehad, het ziet er prachtig uit. En de botenhelling en aanlegsteiger maken dat mooi af.”

Ontdek het vernieuwde Quackstrand

Het Haringvlietweekend is de kans om de deltanatuur van het Haringvliet te verkennen én ook het vernieuwde Quackstrand. Tal van activiteiten worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.haringvlietweekend.nl

Samenwerking

Recreatieschap Voorne-Putten is opdrachtgever van de kwaliteitsimpuls Quackstrand. De plannen zijn uitgewerkt met betrokken organisaties, ondernemers, verenigingen en bewoners van het gebied. In het project werkt het Recreatieschap Voorne-Putten samen met de gemeente Hellevoetsluis, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Sportvisserij NL en Natuurmonumenten (mede-eigenaar en beheerder Voornes Duin). De samenwerkingspartners financieren de kwaliteitsimpuls Quackstrand. Daarnaast is er extra financiering van de Provincie Zuid-Holland via de landschapstafels Haringvliet en Voorne Putten en het Droomfonds Haringvliet om de realisatie mogelijk te maken. Staatsbosbeheer verzorgt, als beheerder van het gebied, de uitvoering.

Recreatieschap Voorne-Putten

In het Recreatieschap Voorne-Putten werken de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne samen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie. Het recreatieschap is opgericht vanuit de Wet gemeenschappelijke Regelingen.

Deel deze pagina: