Live Live

Vertrouwen in wethouder Sormaz opgezegd

Gepubliceerd: Dinsdag 09 mei 2023 09:43

Vertrouwen in wethouder Sormaz opgezegd

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft geen vertrouwen meer in het functioneren van wethouder Sormaz.

Voorne aan Zee - De gemeenteraad van Voorne aan Zee heeft in haar vergadering van 8 mei 2023 een motie van wantrouwen aangenomen over wethouder Sormaz. Deze is met 25 stemmen voor en 7 stemmen tegen aangenomen.

De motie werd ingediend door de fractie van Inwonersbelang Voorne aan Zee, mede ondertekend door VVD en Partij Voorne aan Zee. De aanleiding die in de motie genoemd werd, was de behandeling van het dossier over de nieuwe basisschool ‘De Verwondering’ in Brielle, waarover de gemeenteraad op 20 april een besluit heeft genomen.

Een meerderheid van de raad is van mening dat de wethouder geen eenduidige en volledige informatie heeft verstrekt, en dat antwoorden op belangrijke vragen ontbraken. Ook werd als reden genoemd dat de wethouder uitspraken deed, die in tegenspraak waren met eerdere toezeggingen en afspraken. Dat maakt dat een meerderheid van de gemeenteraad geen vertrouwen meer had in het functioneren van wethouder Sormaz, en vervolgens heeft besloten haar met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: