Live Live

Vervangen van de bomen op het Asylplein

Zondag 13 februari 2022 12:52

Vervangen van de bomen op het Asylplein

Over een aantal weken is het plein volledig opgeknapt, inclusief nieuwe bomen en beplanting.

Brielle - Sinds enkele weken is het plan voor het opknappen van het Asylplein in uitvoering. De nieuwe inrichting is gebaseerd op de oorspronkelijke inrichting van het Asylplein begin vorige eeuw: een plein met symmetrische paden, rozen en een sierlijst van beplanting. De paden op het plein worden vernieuwd en zowel aan de voor- als achterzijde van het plein wordt groen toegevoegd. Onderdeel van het plan is het vervangen van een aantal bomen.

Uit onderzoek is gebleken dat een deel van de bomen de besmettelijke kastanjebloedingsziekte heeft. Hierdoor bestaat de kans dat takken uit de bomen waaien of zelfs de gehele boom omwaait. Om dit te voorkomen, wordt de boomgroep vervangen door verschillende boomsoorten. Door te kiezen voor diverse boomsoorten is de kans kleiner dat ze ziektes aan elkaar doorgeven. De grote lindebomen voor het Zeemansasyl blijven vooralsnog staan, net als de kastanjeboom links naast het pand. Over een aantal weken is het plein volledig opgeknapt, inclusief nieuwe bomen en beplanting.

In totaal zijn afgelopen donderdag zeven bomen aan de voorzijde van het plein gekapt. Hier komen nieuwe bomen en groen voor terug. Begin maart worden hier nieuwe bomen van formaat geplant. Om het plan in zijn volledigheid uit te voeren, is het voornemen om de vijf bomen aan de linkerachterzijde van het plein weg te halen. Tegen de bomenkap is hoger beroep ingesteld. Deze bomen blijven, in ieder geval tot de uitspraak van de Raad van State, staan.

Kijk voor meer informatie over het Asylplein project op www.brielle.nl/asylplein

Fotoimpressie: Buro Lubbers

Deel deze pagina: