Live Live

Verwijderen buxusstruiken op begraafplaatsen

Gepubliceerd: Woensdag 05 juni 2019 14:59

Verwijderen buxusstruiken op begraafplaatsen

Het proactief verwijderen van buxus door Gemeente Westvoorne, geldt ook voor de buxusstruikjes die rondom of bij een graf staan.

Westvoorne - Op de algemene begraafplaats staan buxusstruiken waarin de buxusrups zit. Deze rups eet de groene blaadjes van de plant en kan zo in korte tijd flinke schade toebrengen aan de plant. Een buxus is wel in staat zich te herstellen, maar staat er een lange tijd kaal en aangetast bij.

Vaak blijven er voldoende eitjes, rupsen of poppen over om de herstellende plant opnieuw kaal te eten. De buxusrups verspreidt zich razendsnel. De rups met gif bestrijden is wel mogelijk, maar funest voor vogels die de rupsen eten. Daarom wil de gemeente proactief alle aangetaste buxusstruiken op de algemene begraafplaats in Oostvoorne en Rockanje verwijderen.

Het proactief verwijderen van buxus, geldt ook voor de buxusstruikjes die rondom of bij een graf staan. Heeft u een buxus staan bij een gedenksteen dan kunt u in overleg met de beheerder van de begraafplaats ook een andere manier van bestrijding afspreken. U kunt de beheerder bereiken via het ServicePunt van de gemeente.

Het ServicePunt is bereikbaar op telefoonnummer: 14 0181 (van maandag t/m donderdag van 08.00 - 17.00 uur, woensdag tot 18.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur). Zonder tegenbericht worden aangetaste struiken vanaf medio juni verwijderd.

Aangetaste buxus mag afgevoerd worden via het gft-afval. De hitte die vrijkomt tijdens het composteerproces is voldoende voor het afdoden van de verschillende stadia van de buxusmot.

Deel deze pagina: