Live Live

Verzamelactie MCB voor Voedselbank een succes

Vrijdag 05 januari 2024 11:15

Verzamelactie MCB voor Voedselbank een succes

Brielle – De jaarlijkse actie is zo ingeburgerd dat eind november de eerste bezoekers al vragen wanneer ze hun spullen kunnen komen brengen.

De inzamelingsactie van verzorgingsproducten voor de Voedselbank die de afgelopen weken in Medisch Centrum Brielle werd gehouden, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.

Zeven jaar geleden besloten de zorgverleners van Medisch Centrum Brielle dat het leuk zou zijn om tijdens de feestdagen iets extra’s te doen voor de mensen in de gemeente die wat extra aandacht konden gebruiken. Het resulteerde in een oproep om de kerstversiering die je overhad naar Medisch Centrum Brielle te brengen, zodat de mensen die afhankelijk waren van de Voedselbank er ook gezellig bij konden zitten tijdens de kerstdagen. Het resultaat was overweldigend. Er moest een aanhanger aan te pas komen bij het vervoeren, want er was zoveel dat zelfs de voedselbanken in de omgeving voorzien konden worden van kerstversiering. Het jaar daarna werd iets anders bedacht; het inzamelen van bordspelletjes. Wederom een ongekend succes. Er was zelfs genoeg om de kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank ook een cadeautje te geven voor hun verjaardag. Het derde jaar werd besloten om een inzamelingsactie voor verzorgingsproducten te organiseren. Deze producten zitten niet standaard in het assortiment van de Voedselbank en zijn erg kostbaar. Wederom was de opbrengst enorm. Dozen vol verzorgingsproducten en handdoeken gingen naar de Voedselbank. Het was hartverwarmend.

Omdat verzorgingsproducten altijd van pas komen, is de actie de jaren daarna hetzelfde gebleven. Het is inmiddels zo ingeburgerd dat eind november de eerste bezoekers al komen vragen wanneer ze hun spullen kunnen komen brengen. Medisch Centrum Brielle en de Voedselbank willen dan ook graag van deze gelegenheid gebruikmaken om alle inwoners van Brielle en omstreken te bedanken voor hun genereuze bijdragen aan de jaarlijkse inzameling. Alle medewerkers zijn elk jaar weer sprakeloos van de enorme stapel spullen die tijdens de eerste weken van december in de hal van Medisch Centrum Brielle ontstaat. Het is hartverwarmend dat wij met z’n allen in zo’n mooie gemeenschap wonen en werken!

Deel deze pagina: