Live Live

VIDEO: 63e editie van Fokveedag Hellevoetsluis

Maandag 14 augustus 2023 11:56

VIDEO: 63e editie van Fokveedag Hellevoetsluis

Het was weer zover: op zaterdag 12 augustus vond voor de 63e keer de Fokveedag Hellevoetsluis plaats.

Hellevoetsluis - Er viel zoveel te beleven op het Fokveedag terrein aan de Smitsweg, dat je bijna zou vergeten dat het hoofdzakelijk om de koeien en kalveren ging.

In de ochtend was het nog regenachtig, maar dat knapte vroeg in de middag gelukkig snel op! Dit jaar werd wederom de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden gekozen. Het is één van de hoogtepunten van dit plattelandsevenement. Melkveehouders van Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en uit de Hoeksche Waard toonden er hun mooiste koeien.

Zowel de koeien als de kalveren werden voor de show al regelmatig gewassen en kort ervoor geschoren en getoiletteerd. Zo stonden de dames er op de Fokveedag pico bello bij. Er werden ruim 100 koeien voorgebracht en 25 kalveren. Daarnaast was er zoveel meer te beleven. Tijdens hét familie-evenement voor boeren, burgers en buitenlui, kon jong en oud genieten van het mooie plattelandsleven.

Zo kon er op de streekmarkt geproefd worden van kaas, honing en groenten. Je kon er gezellig over de braderie lopen met verschillende leuke cadeaus en allerhande producten. Alsof dit allemaal niet genoeg was, waren er nog vele andere activiteiten voor jong en oud. Er waren werkpaarden waarachter je kon meeliften op een kleed. En er waren schapen die tijdens het evenement geschoren werden.

Honden die frisbees vangen? Jazeker, er werden diverse demonstraties gegeven, waarbij hun baasjes ze allerlei trucjes lieten doen. Ook kon je in een heuse toren klimmen. Kinderen konden zich vermaken met een gratis rondje op een pony, vreemde capriolen uithalen op een springkussen of te graven in een berg met zand. Tenslotte is het leuk om te vermelden dat er oude tractoren en moderne machines tentoongesteld werden.

Deel deze pagina: