Live Live

Video: Sluiting Nissewaard Ateliers?

Woensdag 16 augustus 2023 13:35

Video: Sluiting Nissewaard Ateliers?

Tien kunstenaars uit de gemeente Nissewaard dreigen met hun werk op straat komen te staan nu bekend is geworden dat de verhuurder het bijltje erbij neergooit.

Nissewaard - Het geld dat vanuit de verkoop vrijkomt, vormt zijn pensioen. Woordvoerster Nicolien Lancee, zelf keramiste en atelierhoudster heeft begrip voor de situatie maar ziet nu wel hele donkere wolken zich samentrekken boven de hoofden van de vele collega's en haarzelf.

"Hier start elk jaar de Kunstroute, het is een broedplaats van inspiratie en cultureel en kunstzinnig samenzijn. Waar moeten wij heen?", vertelt Lancee over de huidige situatie. In onderstaande video spraken Roel van Deursen en Joop van der Hor van Botlek TV - LINQ Media met de wanhopige huurders.

Zij hebben hun hoop gevestigd op een helpende hand vanuit de gemeente, maar die geeft vooralsnog niet thuis. Hoe verder? Valt het doek na 10 jaar definitief en raakt Spijkenisse in één klap tien ateliers kwijt? In deze video komen de wanhopige kunstenaars zelf aan het woord.

Deel deze pagina: