Live Live

VIDEO: Tentoonstelling Museum den Briel trekt veel bezoekers

Woensdag 30 augustus 2023 10:47

VIDEO: Tentoonstelling Museum den Briel trekt veel bezoekers

Van 16 juni tot en met 27 augustus was de Cornelia van der Lindenzaal van Museum Den Briel het decor voor de tentoonstelling 'De Overwinning na het Rampjaar 1672. Spionnen van de Engelse Koning'.

Brielle - De tentoonstelling werd samengesteld door de drie gastconservatoren dr. Ronald Prud'homme van Reine, dr. Anne Doedens en ir. Frits de Ruyter de Wildt.

De tentoonstelling omvatte schilderijen, prenten, brieven en voorwerpen in relatie tot Michiel de Ruyter en het werk van de spionnen. Bijzonder is het bruikleen van het portret van Michiel de Ruyter uit de collectie van het Westfries museum in Hoorn. Dit portret van de hand van Rembrandt Leerling Ferdinand Bol (1616-1680) uit 1667 is vrijwel identiek aan het portret dat Bol van De Ruyter vervaardigde dat tot de collectie van het Mauritshuis behoort.

De tentoonstelling is gedeeltelijk geïnspireerd op het boek Agenten voor de Koning. Engelse spionage tijdens het Rampjaar 1672-1673, geschreven door Anne Doedens, Liek Mulder en Frits de Ruyter de Wildt. Museum den Briel werd tijdens de tentoonstelling goed bezocht en ook BotlekTV nam een kijkje in onderstaande video.

Deel deze pagina: