Live Live

Vier de Kinderboekenweek!

Gepubliceerd: Donderdag 30 september 2021 17:55

Vier de Kinderboekenweek!

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland.

Nissewaard - Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit allergrootste leesfeest voor kinderen staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Daarom leest schrijver Marieke van Ditshuizen op zaterdag 9 oktober om 13.00 uur in Bibliotheek de Boekenberg voor uit het boek ‘Ik denk mezelf een tijger’. Want wat zouden kinderen willen worden als alles mag? Misschien willen ze wel een tijger, dinosaurus of ster in de ruimte worden! Vervolgens maken ze een zelfportret hiervan.

Een week later op zaterdag 16 oktober om 13.30 uur kunnen kinderen een echte paleontoloog ontmoeten. Net als archeologen gaan paleontologen op zoek naar resten, in dit geval gefossiliseerde overblijfselen van dieren en planten. Hoe spannend is het wel niet om dinosaurussen op te graven of oude botten te bestuderen! Samen leren we de kneepjes van het vak.

En natuurlijk wordt er op woensdag 6 en 13 oktober weer voorgelezen en geknutseld. Ook is er tijdens de Kinderboekenweek een leuk beroepenspel te spelen. Scan met je telefoon de QR-codes in de Boekenberg.

Erbij zijn? Bestel dan kaartjes via de kassa of website van de bibliotheek. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Zie het programma op www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Deel deze pagina: