Live Live

Vierde nederlaag Hellevoetsluis in vijf wedstrijden

Gepubliceerd: Zondag 21 mei 2023 09:21

Het belooft dus een spannende laatste competitieronde te worden.

Hellevoetsluis - Na de blamerende 1-3 thuisnederlaag tegen nummer laatst SSV ’65, wist Hellevoetsluis ook van Axel, de nummer één-na-laatst op de ranglijst, niet te winnen. Zo verloren de mannen van Paul Bestebreur voor de vierde keer in vijf wedstrijden en vergooiden zij de riante uitgangspositie voor deelname aan de nacompetitie. Met nog één wedstrijd te gaan hebben de rood-witten kwalificatie voor de nacompetitie nu niet meer in eigen hand.

Nog twee wedstrijden vlammen was het devies voor Hellevoetsluis. Na de pijnlijke 1-3 nederlaag van vorige week stonden de Brielsestraatwegbewoners namelijk nog altijd op de derde plaats, 2 punten voor op naaste belager DBGC. Twee wedstrijden winnen en deelname aan de nacompetitie was een feit. Helaas liep het allemaal anders.

Hellevoetsluis is al een tijdje Hellevoetsluis niet meer. Het ontbreekt de spelers aan zelfvertrouwen, ze weten elkaar in het veld amper te vinden en kansen worden er nauwelijks gecreëerd. Voor rust was er slechts een kopbal voorlangs van Glenn Stoffers en in de 20e minuut mocht Hamdi Akcay alleen op de doelman af, maar deze redde. Omdat ook Axel niet tot hele grote kansen kwam, ontspon zich een rommelige wedstrijd voor het talrijk aanwezige publiek op het gezellige sportpark van het 10-jarige FC Axel. In de 35e minuut was er wel een geweldige redding van doelman Ti-Jey Bins nodig om Hellevoetsluis voor een achterstand te behoeden.

In de tweede helft werd het er allemaal niet veel beter op. DBGC stond inmiddels tegen Zuidland op voorsprong, zodat Hellevoetsluis wel moest winnen om de kansen op de nacompetitie volgende week nog volledig in eigen hand te hebben. Bij een gelijkspel van de Hellevoeters zouden beide teams op gelijke hoogte komen qua puntenaantal en ook het doelsaldo was nagenoeg gelijk.

Helaas was ook dat Hellevoet niet gegeven en moet de gifbeker kennelijk helemaal leeg. Ondanks opnieuw een grote kans voor Hamdi Akcay, die uit een voorzet van Glenn Stoffers in de 77e minuut de paal raakte, was het FC Axel dat met de zege aan de haal ging. In de 81e minuut leek een inzet van een Axel-aanvaller voorlangs te gaan, maar een polletje deed de bal zodanig van richting veranderen dat deze in de verre hoek in het doel verdween (1-0).

Hellevoetsluis deed er nog van alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar ondanks twee kansen voor de naar voren gestuurde Jeffrey de Koning, bleef het bij 1-0 en moest Hellevoetsluis de 3e plaats afstaan aan DBGC, dat met 4-1 won van Zuidland.

Volgende week spelen de Hellevoeters thuis tegen Walcheren, dat nog strijd om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, en reist DBGC af naar VCK, dat directe degradatie nog hoopt te voorkomen. Het belooft dus een spannende laatste competitieronde te worden.