Live Live

Vluchtelingenschip ms. Alemannia gearriveerd

Vrijdag 15 december 2023 11:17

Vluchtelingenschip ms. Alemannia gearriveerd

Hellevoetsluis - Op het schip verblijft een groep die voornamelijk bestaat uit gezinnen, moeders en kinderen, afkomstig uit onveilige landen.

Net als vorig jaar biedt de gemeente Voorne aan Zee ook deze kerstperiode weer een aanlegplaats aan een vluchtelingenschip met 150 personen. Het schip ligt de rest van het jaar in Krimpen aan den IJssel. Het schip, de ms Alemannia, is gisteren aangekomen. Het schip ligt tot 15 januari 2024 aan de Kanaalweg Westzijde, op de plek waar voorheen langere tijd een opvangschip heeft gelegen. Daarna gaat het schip weer terug naar Krimpen aan den IJssel.

Op het schip ‘ms Alemannia’ verblijft een groep die voornamelijk bestaat uit gezinnen, moeders en kinderen, afkomstig uit onveilige landen. Dit zijn in totaal zo’n 150 personen. Zij leven al langere tijd samen op het schip en vormen een gemeenschap. Voor de bewoners is er dagbesteding en onderwijs aan boord van het schip. In de periode dat het schip in Hellevoetsluis verblijft, is dit ook geregeld.

Voor de veiligheid zijn er dag en nacht beveiligers op het schip aanwezig. Daarnaast is er ook een locatiemanager aanwezig die in contact staat met de Boa’s, politie en brandweer. De GGD en brandweer zijn betrokken voor de gezondheid en brandveiligheid aan boord.

Deel deze pagina: