Live Live

VOOR Nissewaard al een jaar op de markt

Donderdag 25 augustus 2022 11:58

VOOR Nissewaard al een jaar op de markt

De partij vindt dat je er altijd moet zijn voor de inwoners; verkiezingen of niet, en staat daarom nog iedere week met een kraam op de markt.

Nissewaard - Sinds augustus vorig jaar staat de lokale politieke partij VOOR Nissewaard onafgebroken, iedere zaterdag op de markt in Spijkenisse. Wat vorig jaar juli begon als een soort van hersenspinsel, is nu uitgemond in één van de beste beslissingen van de partij.

Inmiddels zijn zij een vaste waarde op de zaterdagmarkt; VOOR Nissewaard. In de wintermaanden met VOORtent (inclusief tentverwarming) en in de zomermaanden met hun gezellige terrasje waar zij wekelijks de meest uiteenlopende gesprekken met de inwoners van Nissewaard hebben.

“Na de oprichting van onze partij in april 2021 wilden wij graag met zoveel mogelijk inwoners in contact komen”, begint fractievoorzitter Stephan van Uden zijn verhaal. “Wij dachten direct aan de zaterdagmarkt in Spijkenisse. Waar anders ontmoet je zoveel diverse inwoners? De markt is van oudsher een ontmoetingsplaats waar je naast dat je er een lekker visje of een mooie bos bloemen kunt kopen ook vaak veel bekenden tegenkomt. Een ideale plek dus om onze, destijds nieuwe, partij bekend te maken aan het grote publiek, maar ook juist dé plek om in gesprek te gaan met inwoners om te vragen wat hen bezighoudt. Wat vinden zij belangrijk, wat hebben zijn voor tips, wat gaat er goed en wat moet er beter in onze gemeente. Enorm waardevolle informatie die wij later ook in ons verkiezingsprogramma hebben verwerkt”, aldus Van Uden.

“Met name de laagdrempeligheid van een plek op de markt, maakt dat inwoners ook snel met hun verhaal bij je komen”, vervolgt partijvoorzitter Roy Masthoff. “Na onze eerste marktdag merkten wij direct dat het niet alleen een hele nuttige dag was, maar ook gewoon een hele leuke en gezellige dag. Wij hebben toen gelijk besloten, dit blijven wij, ongeacht het resultaat, na de verkiezingen ook gewoon doen. Ook dan willen wij constant in gesprek blijven met onze inwoners en hun signalen, vragen en klachten agenderen op de politieke agenda”. “Er werd wel vreemd gekeken toen wij op zaterdag 19 maart, en na de winst van drie zetels, gewoon om 08.00 uur onze tent aan het opbouwen waren”, gaat Masthoff verder. “Voor de andere partijen was de campagne voorbij en stonden de borden, dozen met flyers en posters weer in de opslag, klaar voor over vier jaar. Wij stonden gewoon weer op ons vaste plekje voor de kerk. Tenslotte hadden wij een belofte gemaakt aan de inwoners en onze kiezers, en belofte maakt schuld!”

“Wij merken dat de inwoners het waarderen dat wij er iedere week gewoon staan”, besluit Van Uden. We hebben inmiddels een club vaste bezoekers die het gewoon fijn vinden om de week door te nemen en een kopje koffie te doen, maar spreken wekelijks ook inwoners die voor het eerst hun verhaal komen doen of gewoon nieuwsgierig zijn waar VOOR Nissewaard voor staat. Inmiddels hebben wij ook een wekelijkse (VOOR)stelling waarbij wij de mening van de marktbezoekers vragen over actuele onderwerpen.”

“We hebben op die bewuste 19e maart gekscherend tegen elkaar gezegd dat nu de campagne voor 2026 is begonnen, en eigenlijk is dat ook zo. Wij vinden dat je er altijd moet zijn voor de inwoners; verkiezingen of niet!”

Ook kennismaken met VOOR Nissewaard? De partij staat elke zaterdag van 08.30 uur tot +/- 12.30 uur voor Dorpskerk op de markt in Spijkenisse. Of mail: info@voornissewaard.nl

Deel deze pagina: