Live Live

Voor Nissewaard: ondernemers in nood!

Gepubliceerd: Donderdag 08 september 2022 12:15

Voor Nissewaard: ondernemers in nood!

Net bekomen van een zware coronacrisis, worden veel ondernemers nu geconfronteerd met torenhoge energiekosten.

Nissewaard - Stijgende kosten voor levensonderhoud zijn inmiddels schering en inslag. Consumenten werden onlangs geconfronteerd met het hoogste inflatiepercentage ooit gemeten van 12%. Dit wordt met name veroorzaakt door stijgende energiekosten. Gelukkig wordt er verder nagedacht over oplossingen en zijn er reeds compensatieregelingen voor diverse groepen inwoners in het leven geroepen.


Maar onze ondernemers en instellingen luiden nu ook de noodklok. Net bekomen van een zware coronacrisis, worden zij geconfronteerd met torenhoge energiekosten. Vooral bedrijven die veel gas en elektriciteit gebruiken - zoals bakkers, restaurants, sportfaciliteiten, zorginstellingen, scholen - krijgen nu energietarieven die in veel gevallen het tienvoudige zijn van wat zij normaal betalen. Kosten die zij uiteindelijk, noodgedwongen moeten doorberekenen aan de consumenten.

VOOR Nissewaard raadslid Remon van Bree heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. De grootste oppositiepartij wil weten of de gemeente al noodsignalen heeft ontvangen van lokale ondernemers en wat zij kan doen voor deze zwaar getroffen ondernemers.

"Als ondernemer spreek ik veel collega's", zegt Van Bree. “Waar voorheen de gesprekken vooral gingen over het "opkrabbelen" na de coronacrisis, gaan de gesprekken nu over exorbitante energieprijzen. Er is wederom veel onzekerheid bij de ondernemers. Zij verdienen, net als de inwoners, ook onze steun. Tenslotte zijn zij de motor van onze lokale economie", aldus het raadslid van VOOR Nissewaard.

Deel deze pagina: