Live Live

VOORbeeld voor Repair Café Spijkenisse

Zaterdag 24 juni 2023 12:20

VOORbeeld voor Repair Café Spijkenisse

De groep staat onder leiding van Aad van der Velden die, samen met zijn vrouw Pilar, in 2013 het allereerste Repair Café in Spijkenisse begon.

Spijkenisse - Onlangs heeft het bestuur van de lokale politieke partij VOOR Nissewaard het VOORbeeld uitgereikt aan de mannen en vrouw van het Repair Café Spijkenisse.

Al bijna 10 jaar wordt op de donderdagmiddag Wijkcentrum De Hoek "overgenomen" door een groep enthousiaste techneuten en hun gereedschapskisten. De groep staat onder de bezielende leiding van Aad van der Velden die, samen met zijn vrouw Pilar, in 2013 het allereerste Repair Café in Spijkenisse heeft opgericht.

Bij het Repair Café kunnen alle inwoners terecht voor het gratis laten repareren van elektrische apparaten. Van strijkijzer tot ventilator en van heggenschaar tot koffiezetapparaat. Niets is deze bevlogen vrijwilligers te gek. Des te meer een goede reden om alle medewerkers van het Repair Café Spijkenisse te verrassen en te bedanken voor hun geweldige inzet met het VOORbeeld.

“Een fantastische manier om deze apparaten een tweede leven te geven en zo duurzaam bij te dragen aan een meer circulaire economie”, aldus Stephan van Uden van VOOR Nissewaard. “Deze duim krijgt zeker een mooie plek in het wijkcentrum”, zegt een enthousiaste Van der Velden. “Het is een mooie opsteker voor al onze vrijwilligers en wij zijn er echt heel blij mee.”

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Bertus van Kranenburg die, als beheerder van Wijkcentrum 'De Hoek', er voor zorgt dat de vrijwilligers van het Repair Café Spijkenisse een mooie, toegankelijke werkplek hebben om hun dankbare werk te kunnen doen.

Het VOORbeeld wordt uitgereikt als een vorm van waardering aan inwoners of organisaties die zich vrijwillig inzetten VOOR een nog mooier en beter Nissewaard.

Deel deze pagina: