Live Live

Voorbereidingen voor kunstwerken op metrozuilen

Woensdag 01 juni 2022 14:07

Voorbereidingen voor kunstwerken op metrozuilen

Wanneer de kunstwerken op de metrozuilen zijn aangebracht, volgt er een feestelijke onthulling met allerlei activiteiten.

Spijkenisse - Vanaf woensdag 8 juni gaan de voorbereidingen van start voor het beschilderen van de metrozuilen tussen Heemraadlaan en Spijkenisse-Centrum. Komende periode worden de metrozuilen namelijk opgefleurd met diverse kunstwerken van graffiti-artiesten uit Nissewaard en omgeving.

Elf kunstenaars gaan vanaf 8 juni aan de slag om hun eigen unieke beschildering op de metrozuilen aan te brengen. De kunstenaars krijgen tot 23 juni de tijd om hun kunstwerk binnen het thema natuur af te maken.

Wanneer de kunstwerken op de metrozuilen zijn aangebracht, volgt er een feestelijke onthulling met allerlei activiteiten. Het project wordt uitgevoerd na een in de gemeenteraad ingediende motie genaamd ‘Kwaliteitsslag Metrotracé’. Hierbij werd onderzocht hoe de metrozuilen opgeknapt en verfraaid kunnen worden. Uiteindelijk zijn dit dus kunstwerken binnen het thema natuur geworden.

Deel deze pagina: