Live Live

Voorne aan Zee Regenbooggemeente

Zaterdag 16 maart 2024 16:58

Voorne aan Zee Regenbooggemeente

Voorne aan Zee - In een ideale situatie zou extra aandacht voor de LHBTI-gemeenschap niet nodig moeten zijn, maar helaas is de realiteit anders.

De gemeente Voorne aan Zee is door de gemeenteraad vanaf nu uitgeroepen tot Regenbooggemeente. Dit betekent dat de gemeente zich actief zal inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap. Het Regenboogstembusakkoord zal uitgevoerd gaan worden. De VVD is verheugd met deze ontwikkeling en ziet het als een belangrijke stap richting een meer inclusieve samenleving.

Raadslid Niels Braal benadrukt het belang van erkenning en steun voor de LHBTI-gemeenschap en is blij met het grote draagvlak vanuit de raad. ‘’Ik hoop dat het inzetten op een actief beleid vooral een positief effect zal hebben op de kwetsbare LHBTI-jongeren. Als zij zich veilig voelen om wie ze zijn, kan dit ze mogelijk een moeilijke periode in hun leven besparen’’ aldus de jonge liberaal.

In een ideale situatie zou extra aandacht voor de LHBTI-gemeenschap niet nodig moeten zijn, maar helaas is de realiteit anders. Door zich uit te spreken als Regenbooggemeente, geeft Voorne aan Zee een duidelijk signaal af dat iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

De gemeente zal nu concrete stappen zetten om de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap te bevorderen. Een positieve ontwikkeling die zorgt voor meer diversiteit en gelijkheid in Voorne aan Zee.

Deel deze pagina: