Live Live

Voorne Atletiek accommodatie ook duurzaam

Gepubliceerd: Dinsdag 09 mei 2023 13:09

Voorne Atletiek accommodatie ook duurzaam

Bij Voorne Atletiek kwam uit een adviesrapport naar voren dat de binnenverlichting nog relatief veel energie verbruikte. 

Brielle/Vierpolders - Enige tijd geleden kreeg de vereniging het aanbod vanuit de stichting Push om de accommodatie gratis te laten scannen op duurzaamheid. Dit werd uitgevoerd door De Groene Club die hiermee clubs en verenigingen wil ondersteunen om de financiƫn positief te houden door middel van verduurzaming.

Met de financiƫle hulp vanuit het sportakkoord Brielle en Westvoorne kon hierbij een subsidie beschikbaar gesteld worden om de adviezen ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren.

Bij Voorne Atletiek kwam uit dit adviesrapport naar voren dat de binnenverlichting nog relatief veel energie verbruikt en hier een slag te maken, is door deze te vervangen door ledverlichting. Met behulp van het startbudget vanuit het sportakkoord konden zij volledig kostendekkend alle armaturen in het gebouw vervangen door led! Een aantal enthousiaste leden is hiermee direct aan de slag gegaan en afgelopen zaterdag 29 april is het project uitgevoerd.

Na deze actie loopt nog een project om de gasketel te vervangen door een warmtepomp en daarmee zal Voorne Atletiek volledig van het gas zijn en maximaal energiezuinig.

Deel deze pagina: