Live Live

Voorne Atletiek sluit definitief de gaskraan

Maandag 30 oktober 2023 13:53

Voorne Atletiek sluit definitief de gaskraan

Met het opleveren van dit laatste project, is de verduurzaming van Voorne Atletiek compleet en kan er veel geld worden bespaard.

Brielle - Na een lange voorbereiding is het Voorne Atletiek gelukt om afgelopen week definitief de gaskraan te sluiten. Dit traject is jaren geleden begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Hiermee liep de club al ruim voor op de andere verenigingen in de regio.

Er liepen al plannen om verder te verduurzamen om het klimaat te beschermen toen de energiecrises uitbrak. Dit heeft het bestuur doen besluiten om versneld met de overige maatregelen aan de slag te gaan. In stappen werd de baan verlichting vervangen door zuinige ledverlichting en alle lampen in het clubgebouw verwisseld voor LED. Hierdoor kan er ook al bespaard worden op de vaste aansluitkosten, gezien er van een lichtere aansluiting gebruik gemaakt kan worden. Kers op de taart zou de vervanging van de cv-installatie zijn, waardoor ze ook geen gas aansluiting meer nodig hebben.

Onlangs is de warmtepomp geplaatst voor de vloerverwarming en is er een warmtepomp boiler bijgeplaatst om nog steeds lekker warm te kunnen douchen. De eerste reacties van de douchende atleten zijn positief hierover. Het was eigenlijk zelfs nog iets te warm in de kleedkamers!

Met het opleveren van dit laatste project, is de verduurzaming van Voorne Atletiek compleet en kan er veel geld worden bespaard, met behoud van het comfort dat de atleten gewend zijn en daarnaast ook de impact op het klimaat verkleinen.

Met dank aan de vrijwilligers, die aan al deze werkzaamheden door de jaren heen hun steentje hebben bijgedragen. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest!

Wil je ook eens komen kijken hoe ze dit hebben aangepakt of na het sporten genieten van een duurzame douche? Kom dan eens langs op de dinsdag- of donderdag avonden. Ze trainen op de baan en de weg vanaf 19 uur. Of kijk even op de site voor overige trainingstijden www.voorneatletiek.com.

Deel deze pagina: