Live Live

Voorne Atletiek succesvol op de C- en D- spelen

Gepubliceerd: Zondag 09 september 2018 22:12

Voorne Atletiek succesvol op de C- en D- spelen

Ze kijken terug op twee geslaagde, spannende wedstrijden op nationaal niveau met hele mooie prestaties!

Brielle/Amsterdam - Net na de zomervakantie is er op atletiekgebied weer van alles te doen en ook de atleten van Voorne Atletiek zijn hierbij aanwezig. Op 25 en 26 augustus vonden de C-Spelen plaats in Amsterdam. Dit is het officieuze Nederlands kampioenschap voor atleten van 13,14 en 15 jaar. Voor Voorne Atletiek kwamen Nathalie Meurs, Maud van Sintmaartensdijk en Bart Adriaanse in actie.

Nathalie deed mee met verspringen en hoogspringen. Bij het hoogspringen haalde ze een plaats in de finale en werd ze uiteindelijk 8e van Nederland.

Maud kwam in actie op de 800m. Bart deed met discuswerpen. Maud werd bijna omwikkeld door een afzetlint en raakte hierdoor ingesloten in het deelnemersveld. Bart had last van de harde wind en het lukte hem niet om zijn discus lekker te raken.

Maud en Bart, de jongste atleten in het deelnemersveld, kunnen leren van hun ervaringen en uitkijken naar volgend jaar wanneer ze tot de oudste lichting van de horen.

Op 2 september vonden de D-Spelen plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Vijf atleten van Voorne Atletiek waren daar aanwezig: Eva Kok, Wesley Monster ( D1), Anne Bisschop, Merlijn Warmenhoven en Aiden Bareman (D2).

Voor Eva was dit de eerste wedstrijd op zo een hoog niveau. Zij heeft voor de onderdelen sprint en verspringen gekozen. Zij voelde zich niet helemaal in topconditie zo vlak na de vakantie, maar zij heeft toch gestreden en met een mooie ervaring rijker kijkt zij uit naar de komende wedstrijden.

Wesley Monster, die ook sprint en verspringen deed, wist zich met de tijd van 11.12 op de 80m. wel te kwalificeren voor de finales. Hij is uiteindelijk 6de van Nederland geworden! Verspringen ging minder voorspoedig, maar hij zal zeker op dit onderdeelmeer van zich laten horen de komende tijd.

Anne Bisschop had een best moeilijk begin met speerwerpen. Met een groot deelnemersveld, was het uren wachten in de volle zon om aan de beurt te komen. Zij kon daardoor niet haar beste worp laten zien. Met discus echter was zij een van de beste acht atleten die een finale plaats wisten te behalen. In de finale is Anne 7de geworden!

Merlijn had zich voorgenomen om te genieten van deze ervaring en dat heeft hij gedaan! Na een mindere sprint, wist hij bij verspringen de 16de plaats te veroveren!

Aiden heeft bij deze wedstrijd voor een best spannend onderdeel gekozen, namelijk hordelopen. In de 80m. horde finale is hij als tweede gefinisht. Een mooie zilveren medaille voor Voorne Atletiek. Met 5.13m bij verspringen kwam hij slechts 5cm te kort voor de derde plek. Uiteindelijk 4de van Nederland!

Ze kijken terug op twee geslaagde, spannende wedstrijden op nationaal niveau met hele mooie prestaties van de aanwezige Voorne atleten. Ze zijn als vereniging super trots op hun junioren!

In september staan ook nog de Klaverblad Nationale C/D meerkamp 2018 en het Nederlands Estafette Kampioenschap op het programma. Ook hier zijn atleten van Voorne Atletiek aanwezig.

Ook interesse in atletiek? Kom eens langs bij de atletiekbaan in Brielle. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen al beginnen met atletiek. Kijk op www.voorneatletiek.com voor meer informatie.

Deel deze pagina: