Live Live

Voorne-Putten Werkt volgt computercursus Klik & Tik

Donderdag 29 juni 2023 19:15

Voorne-Putten Werkt volgt computercursus Klik & Tik

Met de cursus Klik & Tik leerden de cursisten in 10 weken de basisbeginselen van de computer en het internet.

Spijkenisse - Bibliotheek de Boekenberg en Voorne-Putten Werkt vinden het belangrijk dat inwoners zich digitaal kunnen redden. Daarom volgde een aantal werknemers van het werkleerbedrijf de computercursus Klik & Tik.

De afgelopen weken hebben de werknemers onder begeleiding van een computerdocent hun eerste meters gemaakt op de digitale snelweg. Op maandag 26 juni tijdens de laatste lesdag ontvingen zij hun certificaat uit handen van wethouder Wouter Struijk.

Met de cursus Klik & Tik leerden de cursisten in 10 weken de basisbeginselen van de computer en het internet. Ze leerden stap voor stap typen, e-mailen en websites bezoeken. “De cursus is voorbij gevlogen! Gelukkig was er voldoende tijd om op een eigen tempo te leren”, aldus één van de cursisten. Op de vraag of er interesse is in een vervolgcursus, luidde het antwoord volmondig ja vanuit de groep. En dat komt goed uit, want er valt nog veel meer te leren.

Bibliotheek de Boekenberg en Voorne-Putten Werkt slaan de handen ineen om inwoners digitaal vaardiger te maken. “Door goed om te kunnen gaan met een computer en het internet vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt”, zo vertelt Dzenita Alibegic van het werkleerbedrijf. “En het is goed om jezelf te blijven ontwikkelen om bij te blijven in de digitale wereld”, vult projectcoördinator Sabrina Schipper van de bibliotheek aan.

Via de verschillende trajecten die er lopen binnen Voorne-Putten Werkt stromen er het hele jaar door nieuwe cursisten binnen. Zij starten met een basiscursus en kunnen zich daarna verder ontwikkelen. De bibliotheek organiseert namelijk ook de computercursus DigiVitaler waarin je leert om je gezondheidszaken online te regelen. En met de computercursus DigiSterker kun je kennismaken met (overheids)websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.

De bibliotheek organiseert het hele jaar door gratis computercursussen. Inwoners kunnen gratis meedoen, ook als zij geen lid zijn. Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Dat kan door te bellen naar 0181-616622 of breng een bezoek aan de balie.

Deel deze pagina: