Live Live

Voorstel voor nieuwe startersleningen in Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Vrijdag 25 januari 2019 11:00

Voorstel voor nieuwe startersleningen in Hellevoetsluis

Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwe startersleningen.

Hellevoetsluis - Als de gemeenteraad in maart instemt met het voorstel, kunnen Hellevoetse starters op de (koop)woningmarkt weer een starterslening aanvragen bij de gemeente. Deze lening van maximaal € 35.000,- kan starters net het steuntje in de rug geven dat zij nodig hebben om een huis te kopen.

De gemeente Hellevoetsluis verstrekt al een aantal jaren startersleningen. Ook vorig jaar waren deze weer zo populair, dat het beschikbare budget inmiddels op was. Door de gestegen woningprijzen en het feit dat je nog slechts 100% van de taxatiewaarde van de woning aan hypotheekbedrag mag lenen, is het voor starters steeds moeilijker om een woning te kopen. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwe startersleningen. Daarmee kunnen ongeveer 40 startersleningen verstrekt worden.

De maximale hypotheek voor een woning, om in aanmerking te komen voor een starterslening, wordt de NHG-norm; dat is op dit moment € 290.000,-. Het maximale bedrag aan starterslening bedraagt € 35.000,-.

Op 7 maart neemt de gemeenteraad een besluit over de starterslening. Starters moeten dus nog even geduld hebben. Op dit moment kan nog geen lening aangevraagd worden.

Deel deze pagina: