Live Live

Voortaan je rijbewijs online verlengen

Woensdag 19 april 2023 12:51

Voortaan je rijbewijs online verlengen

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën.

Voorne aan Zee - Met ingang van 1 mei is het in de gemeente Voorne aan Zee mogelijk om de verlenging van uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Binnen Voorne aan Zee kan dat op twee locaties: bij Primera Bakker, Struytse Hoeck 38 in Hellevoetsluis of bij optiek De Pool, Zeeweg 27 in Rockanje.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto samen met uw handtekening digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis, u krijgt een mail van de RDW hierover.

Ophalen 

Heeft u uw rijbewijs verlenging aangevraagd via Primera Bakker, dan kunt u die ophalen bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 in Hellevoetsluis. Heeft u uw verlenging aangevraagd bij de Pool in Rockanje, dan kunt u uw rijbewijs bij de balie in het gemeentehuis in Rockanje ophalen (Raadhuislaan 6).

Let op: u dient vooraf een afspraak te maken voor het ophalen, dat kan via voorneaanzee.nl of tel. 140181.

Deel deze pagina: