Live Live

Vrachtwagenparkeren naar Kickersbloem 3

Zaterdag 22 oktober 2022 09:57

Vrachtwagenparkeren naar Kickersbloem 3

De gemeente Hellevoetsluis heeft al langer de wens om deze parkeerplaatsen te laten verdwijnen, en te verplaatsen naar buiten de woonwijken.

Hellevoetsluis - De twee huidige vrachtwagenparkeerterreinen in Hellevoetsluis gaan verdwijnen. In plaats daarvan wil de gemeente dat er een nieuw vrachtwagenparkeerterrein komt op bedrijventerrein Kickersbloem 3. De gemeente onderzoekt hoe dit gerealiseerd kan worden.

Er zijn op dit moment twee vrachtwagenparkeerplaatsen binnen de bebouwde kom van Hellevoetsluis. De eerste is gelegen net buiten de Vesting, aan de Gorslaan. De andere parkeerplaats ligt aan het Schelpenpad, aan de rand van de wijken de Kooistee en de Struyten. De gemeente heeft al langer de wens om deze parkeerplaatsen te laten verdwijnen, en te verplaatsen naar buiten de woonwijken. Hier is door de gemeenteraad enkele jaren geleden al geld voor beschikbaar gesteld. De verplaatsing geldt overigens alleen voor het vrachtwagenparkeren, niet voor auto’s.

Bedrijventerrein Kickersbloem 3 is een geschikte plek voor een vrachtwagenparkeerterrein. Op fase 4, het gedeelte van het bedrijventerrein dat nog niet ontwikkeld is, is ruimte om zo’n parkeerplaats te realiseren. De gemeente onderzoekt wat er nodig is om dit mogelijk te maken.

Wethouder Peter Schop: “Het verplaatsen van de vrachtwagenparkeerplaatsen sluit aan bij onze wens om minder vrachtverkeer door de woonkernen te laten rijden. Dat vermindert de overlast die mensen ervaren, en verbetert de leefbaarheid in de wijken. In de buurt van de huidige parkeerterreinen komen ook veel kinderen, vanwege de aanwezigheid van basisscholen en sportverenigingen. Vrachtverkeer kan een gevoel van verkeersonveiligheid geven. Natuurlijk kunnen we niet alle vrachtwagens weren, want winkels moeten gewoon bevoorraad kunnen worden. Maar wat wel weg kan, willen we graag zoveel buiten de woonwijken hebben. Kickersbloem 3 lijkt een goed alternatief voor de huidige parkeerterreinen, en ik hoop dat we daar snel een nieuwe locatie kunnen openen.”

Deel deze pagina: