Live Live

Vragen over collectieve zorgverzekering

Gepubliceerd: Donderdag 26 december 2019 16:02

Vragen over collectieve zorgverzekering

Wethouder Struijk herkent de signalen en gaat in gesprek met CZ over de gevolgen van de wijzigingen in de polis.

Nissewaard - De PvdA Nissewaard heeft het college vragen gesteld over de collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt aan inwoners met een laag inkomen. Het valt de partij op dat de dekking van de polissen steeds verder versobert. “Vooral het pakket voor chronisch zieken roept vragen op,” constateert raadslid Thérèse van Wassenaar.

“Na een motie van de PvdA is het eigen risico afgekocht in dit pakket waardoor gebruikers wat besparen op het totaalbedrag. Maar in het nieuwe pakket voor chronisch zieken worden nog maar 15 behandelingen Fysiotherapie vergoed, terwijl veel van hen wekelijks fysiotherapie nodig hebben. De kosten voor chronisch zieken reizen daarom soms de pan uit en zij kunnen de kosten nergens anders declareren. Je kunt je dan afvragen of een collectieve zorgverzekering wel de juiste ondersteuning biedt aan onze inwoners.”

Wethouder Struijk herkent de signalen en gaat in gesprek met CZ over de gevolgen van de wijzigingen in de polis. Ook zal zij zich beraden over de meerwaarde van de collectieve zorgpolis voor onze inwoners. De PvdA heeft gevraagd te onderzoeken op welke wijze inwoners met extra hoge zorgkosten in de tussentijd toch tegemoet gekomen kunnen worden.

“In de begroting voor 2020 is nog enige bestedingsruimte binnen de Bijzondere Bijstand. Normaal gesproken worden aanvragen voor Bijzondere Bijstand op medische gronden afgewezen omdat er een voorliggende voorziening is. Gezien de situatie is enige coulance op dit gebied zeer welkom.” Aldus van Wassenaar.

Deel deze pagina: