Live Live

Vrijwilligers ruimen het strand op bij Rockanje

Dinsdag 08 augustus 2023 18:38

Vrijwilligers ruimen het strand op bij Rockanje

Dezde 10e Boskalis Beach Clean Up Tour wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting De Noordzee.

Rockanje - Wethouder Daan van Orselen hield afgelopen dinsdagmorgen op het strand bij de 1e Slag een kort praatje als blijk van waardering aan alle vrijwilligers die daar hielpen om het Rockanjese strand schoon te maken bij de 10e Boskalis Beach Clean Up Tour. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting De Noordzee.

De Boskalis Beach Clean Up Tour van Stichting De Noordzee is de grootste landelijke strandopruimactie. De actie ging vorige week dinsdag van start. Vijftien dagen lang maken duizenden vrijwilligers de héle Nederlandse Noordzeekust schoon.

Zo'n tweeduizend vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de dertig opruimacties: elke dag wordt het strand tegelijkertijd in het noorden en in het zuiden van het land opgeruimd, te beginnen in Cadzand en op Schiermonnikoog.

Dit jaar is er een bijzondere mijlpaal: Stichting De Noordzee verwelkomt de 20.000e vrijwilliger sinds 2013. Ook is er extra aandacht voor vervuiling door sigarettenpeuken. Hoognodig, want peuken blijven het meest gevonden afval op drukbezochte stranden en zijn zeer schadelijk voor de natuur en het milieu. Op dinsdag 15 augustus worden in Zandvoort de resultaten van de gehele Tour bekendgemaakt.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: