Live Live

Vrijwilligers voor Signalerend Huisbezoek gezocht

Zondag 28 januari 2024 16:44

Vrijwilligers voor Signalerend Huisbezoek gezocht

Voorne aan Zee - Het fijne aan dit vrijwilligerswerk is dat je de huisbezoeken zelf kan inplannen en je dit dus kan afstemmen met je eigen agenda.

In opdracht van de gemeente Voorne aan Zee leggen vrijwilligers van Welzijn Ouderen huisbezoeken af. Dit gebeurde voorheen enkel in de voormalige gemeente Brielle en Westvoorne. Vanaf 2024 zullen de huisbezoeken ook worden afgelegd in Hellevoetsluis.

Het huisbezoek is éénmalig en het doel is voorkomen dat zelfstandig wonende ouderen in een (sociaal) isolement raken en/of onvoldoende beroep doen op aangewezen zorg-, welzijn- en dienstverlening. Aan de hand van een vragenlijst wordt er een gesprek gevoerd. In dit gesprek geeft de vrijwilliger informatie en kunnen eventuele wensen en behoefte kenbaar gemaakt worden. Dit kan over bijvoorbeeld de volgende onderwerpen: wonen, vervoer, veiligheid, gezondheid, zelfredzaamheid, mobiliteit, sociale contacten en vrijetijdsbesteding.

Vrijwilligers

De hoeveelheid huisbezoeken hangt samen met het aantal beschikbare vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer huisbezoeken er kunnen worden aflegt. Voor het afleggen van de huisbezoeken zijn wij daarom altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team komen versterken.

Het fijne aan dit vrijwilligerswerk is dat je de huisbezoeken zelf kan inplannen en je dit dus kan afstemmen met je eigen agenda. Als u vrijwilliger wordt, ontvangt u begeleiding van de coördinatoren van het Signalerend Huisbezoek. Zij geven u informatie, beantwoorden eventuele vragen en zetten de nodige vervolgstappen in gang. Daarnaast worden er jaarlijks scholingsbijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten voor de vrijwilligers georganiseerd.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of een vrijblijvend gesprek? Dan kunt u een mail sturen naar signalerendhuisbezoek@catharina.nl of telefonisch contact opnemen met Mirjam van Zundert (06)12354820 of Isabelle Miltenburg (06)82015125.

Deel deze pagina: