Live Live

Vv Hellevoetsluis gelukkig weer trefzeker

Gepubliceerd: Zondag 07 november 2021 19:36

Vv Hellevoetsluis gelukkig weer trefzeker

Gekozen voor een aanvallende speelwijze waar iedereen zich comfortabel bij voelt, wordt er met veel energie gespeeld. 

Hellevoetsluis - Nadat vorige week tegenstander sv Charlois in een uitwedstrijd al met 2-7 verslagen werd, werd nu het toch niet misselijke Spirit door Hellevoetsluis aan de zegekar gebonden. Na een stroef begin en een 0-1 achterstand, walsten de Hellevoeters na rust ook over deze tegenstander heen.

Er lijkt iets moois te groeien in de equipe van Paul Bestebreur. Gekozen voor een aanvallende speelwijze waar iedereen zich comfortabel bij voelt, wordt er met veel energie gespeeld, worden er volop kansen gecreëerd en zijn de voorwaartsen erg trefzeker. Desondanks wordt er achterin weinig weggegeven en wordt er al eens een tegentreffer geïncasseerd dan is er altijd de overtuiging dat er 1 meer gescoord kan worden dan de tegenstander.

Na een mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan het op 1 november overleden erelid Wibbo Dijkema (94), hadden de Hellevoeters, ondanks een vroege kans voor Davy Mierop, even tijd nodig om in hun ritme te komen. Het op dat moment gelijkwaardige Spirit kwam dan ook niet onverdiend op een 0-1 voorsprong, toen een scherpe inzet doelman Ribaric te machtig was. De kansen waren daarna al voor Hellevoetsluis, maar zowel Serkan Yavuzyigitoglu als Damiano Vaudo faalden oog-in-oog met de keeper. In de 32e minuut voorkwam Danijel Ribaric met een cruciale redding een doelpunt voor de ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel en 2 minuten later lag de bal achter de doelman van Spirit. De wekelijks uitblinkende Glenn Stoffers zag zijn inzet met zijn rechterbeen eerst geblokt worden, kreeg de bal weer voor zijn voeten en krulde de bal met zijn chocoladebeen à la Robben in de verre hoek, onbereikbaar voor de keeper (1-1). Vlak voor rust kreeg Hellevoetsluis nog 1 kans, maar de duikkopbal à la Bep Bakhuys van Damiano Vaudo op een voorzet van Davy Mierop belandde net naast het doel.

In de tweede helft was alles anders. Hellevoetsluis was de bovenliggende partij, legde mooie aanvallen op de mat en scoorde het ene doelpunt na het andere. Hoewel de einduitslag met 5-2 al ruim uitviel, had het even zo goed 7-2 of 8-2 kunnen worden. Al 5 minuten na de rust was het Marley Dors die op aangeven van Glenn Stoffers voor de 2-1 voorsprong zorgde en in de 62e minuut was het Dors in de rol van aangever. Op het randje van buitenspel zette hij Fabian Boekholt oog-in-oog met de keeper en na de 3 goals van vorige week bleef Boekholt kalm en zorgde hij voor de 3-1 voorsprong. Vijf minuten later was het toch Spirit dat uit één van de spaarzame kansen voor de 3-2 zorgde, maar gezien het vertoonde spel kwam de overwinning voor Hellevoetsluis niet meer in gevaar. In de 87e minuut was het weer de tandem Dors-Boekholt die voor de 4-2 zorgde, met opnieuw Dors als aangever voor Boekholt. Eén minuut later was het Marley Dors zelf die met zijn tweede van de middag voor de 5-2 eindstand zorgde. Daarmee namen de rood-witten 3 punten afstand van Spirit, liepen ze in op koploper DCV (eerste nederlaag van het seizoen) en gingen ze zelfs over CWO heen, waardoor de mannen van Paul Bestebreur nu een mooie 3e plaats innemen!

Deel deze pagina: