Live Live

vv Hellevoetsluis laat Charlois kansloos

Gepubliceerd: Maandag 04 april 2022 16:24

De nummers 1 t/m 6 staan binnen 5 verliespunten van elkaar, dus met nog 10 wedstrijden te gaan is er nog niks zinnigs te zeggen over de afloop.

Hellevoetsluis - Na de klinkende 0-4 overwinning van vorige week tegen Spirit, kwam nu nummer 13 Charlois op bezoek aan de Brielsestraatweg. Een vroege 1-0 voorsprong hielp Hellevoetsluis in het zadel, wat leidde tot een 4-0 voorsprong bij rust. Uiteindelijk waren de Hellevoeters met 6-0 nog genadig voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid, en nemen ze na de nederlaag van DCV weer alleen de koppositie in.

Het was een belangrijke zaterdag voor de Hellevoeters met zelf een thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Charlois en concurrenten die tegen elkaar uitkwamen. In de uitwedstrijd werd de ploeg van de Oldegaarde al met 2-7 verslagen en ook nu hadden de rood-witten weinig moeite met Charlois. Binnen 5 minuten was het Fabian Boekholt, later goed voor 4 assists, die voor de 1-0 zorgde. Toch liet Charlois zich in de beginfase niet onbetuigd, want met name de langharige nummer 12 dook tot 2x toe gevaarlijk op voor doelman Ribaric.

Gelukkig voor de thuisploeg staat de pas van een wereldreis teruggekeerde speler normaal gesproken links achterin, dus is afwerken niet één van zijn grootste kwaliteiten. Charlois beschikte over enkele behendige voetballers, maar in het veldvoetbal wordt er vaak meer gevraagd dan alleen leuk kunnen voetballen. Neem daarbij dat de ploeg uit Rotterdam vooral jonkies herbergt en de lage positie op de ranglijst is verklaard. Na een wat slordige fase van Hellevoetsluis ging het in 1x hard. De doelpuntentune was nog maar amper afgelopen bij de 2-0 van Brian Poelman of de 3-0 van Marley Dors lag er al in. Nog voor rust zorgde Dors ook voor de 4-0.

In de tweede helft waren er weer veel kansen voor de ploeg van Paul Bestebreur, waarvan de grootste al gelijk na rust was voor Glenn Stoffers. De anders zo trefzekere Stoffers had echter de 1 april feesten van Brielle nog in zijn benen en schoot de bal niet in, maar naast het lege doel. De 5-0 kwam er toch en het was Davy Mierop die na een lange periode zonder doelpunten na de winterstop bewijst het scoren nog niet verleerd te zijn. Ondanks de kansloze achterstand voor Charlois bleven de Rotterdammers tot dat moment sportief weerstand geven, maar toen met name de trainer en de nummer 6 zich lieten gaan, was scheidsrechter Rozeboom er klaar mee en besloot hij de teams te laten inrukken.

Na gesprekken met beide aanvoerders besloot hij de wedstrijd, met nog 16 minuten te spelen, te vervolgen. Zo kreeg Marley Dors nog de gelegenheid zijn hattrick te vervolmaken, door uit een strafschop voor de 6-0 eindstand te zorgen. Na het officiële competitiedebuut vorige week van de pas 15-jarige Bo van Wingerden, gunde Paul Bestebreur nu ook Timo Verheij zijn officiële debuut in de hoofdmacht, die daarmee in de voetsporen trad van zijn vader Wim. Door de nederlaag van mede-koploper DCV bij Sparta mag Hellevoetsluis zich nu weer alleen-koploper van de 2e klasse D noemen en dat is al meer dan dat men voorafgaand aan het seizoen had kunnen vermoeden. De verschillen zijn echter klein, want de nummers 1 t/m 6 staan binnen 5 verliespunten van elkaar, dus met nog 10 wedstrijden te gaan is er nog niks zinnigs te zeggen over de afloop van deze competitie.