Live Live

VV Hellevoetsluis laat winst liggen

Gepubliceerd: Zondag 19 maart 2023 19:12

Hoewel het tegendoelpunt viel uit een buitenspelsituatie had Hellevoetsluis het puntverlies volledig aan zichzelf te wijten.

Hellevoetsluis - In de uitwedstrijd tegen MZC '11 had Hellevoetsluis, zeker gezien de uitslagen van de concurrenten, goede zaken kunnen doen. Hoewel het de overwinning voor het grijpen had, verspeelde het in de slotfase echter 2 punten.

Hellevoetsluis speelde misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen. Het streed in Zierikzee voor iedere meter en legde ook nog eens goed voetbal op de kunstgrasmat. In de eerste minuten kreeg het al kansen uit indraaiende vrije trappen en een treffer van Timo Verheij, uit een corner van Glenn Stoffers, werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van Jeffrey de Koning op de keeper.

In de 16e minuut kreeg de thuisploeg een grote kans, maar de voorzet werd voorlangs getikt. Vijf minuten later beloonde Hellevoetsluis zichzelf en kwam het via een knappe goal op voorsprong. Mischa van Kempen bereikte met een steekpass Glenn Stoffers, die de bij de 2e paal staande Fabian Boekholt (ex-MZC) bereikte. Boekholt had de bal voor het intikken, maar raakte de bal maar half, waardoor deze ternauwernood over de doellijn hobbelde (0-1). In het vervolg van de 1ste helft was Hellevoetsluis de bovenliggende partij, maar in de score veranderde tot de rust niets.

In de 2e helft kwam MZC '11 beter voor de dag, maar creƫerde het geen kansen. Hellevoetsluis bleef het meest dreigend, maar door in de eindfase verkeerde keuzes te maken, en de kansen die het wel kreeg te verkwanselen, bleef het 0-1, waar de rood-witten de wedstrijd al lang hadden kunnen beslissen. De grootse kans was in de 60e minuut voor Glenn Stoffers die bij de 2e paal, uit een voorzet van Timo Verheij, de bal voor het inschieten had.

Iedereen telde 'm al, maar de bal verdween in het zijnet. Trainer Paul Bestebreur was vervolgens de wanhoop nabij, gezien de vele mogelijkheden die Hellevoetsluis kreeg, maar slecht uitspeelde. Een ongeluk zit dan altijd in een klein hoekje en nadat een MZC-aanvaller al eens op doelman Bijl was gestuit, kregen de Hellevoeters in de 93e minuut alsnog het deksel op de neus. Een doorgekopte corner werd bij de 2e paal door een volgens de grensrechter en de achter het doel staande MZC-aanhangers buitenspel staande MZC-speler ingetikt, waardoor Hellevoetsluis volkomen onnodig alsnog 2 punten verspeelde.

Hoewel het tegendoelpunt viel uit een buitenspelsituatie had Hellevoetsluis het puntverlies volledig aan zichzelf te wijten. Legio mogelijkheden werden er gecreƫerd om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar wanneer dat niet gebeurd blijft de kans op een tegentreffer altijd aanwezig. Doordat DBGC verloor verstevigden de ING-boys wel hun 3e plek, maar staan ze nu, met nog 8 wedstrijden te gaan, 7 punten achter op koploper NSVV.