Live Live

VV Hellevoetsluis stijgt weer een plekje

Gepubliceerd: Zondag 12 maart 2023 20:26

Koploper Zuidland verloor en nummer 3 DBGC speelde gelijk, waardoor de ING-boys nu weer 3e staan, 5 punten achter koploper NSVV.

Hellevoetsluis - Met de 5-0 nederlaag van de heenwedstrijd nog in het achterhoofd, was Hellevoetsluis gewaarschuwd voor de kracht van WHS uit Sint-Annaland. Met een 2-0 zege wisten de Hellevoeters zich deels te revancheren voor de eerdere nederlaag en stegen ze en passant ook nog een plekje op de ranglijst.

Hoewel het in de schaduw nog winters koud was, baadde het ING Sportpark weer eens in een lente-achtig zonnetje. Dat verleidde veel toeschouwers ertoe huis en haard te verlaten en de wedstrijd tussen de nummers 4 en 7 te bezoeken. Gezien de eerdere uitnederlaag zou je verwachten dat de Hellevoeters de Zeeuwen vanaf minuut 1 bij de strot zouden grijpen, maar niets was minder waar.

WHS bleek niet alleen op het destijds hobbelige eigen hoofdveld goed uit de voeten te kunnen, maar ook op het Hellevoetse kunstgras was de vorig seizoen nog in de 3e klasse uitkomende tegenstander voetballend gelijkwaardig aan de rood-witten. In het eerste half uur vielen er weinig hoogtepunten te noteren, maar stond er wel een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Het was Jeffrey de Koning die in de 28e minuut een corner van Glenn Stoffers geheel vrijstaand in het doel kon koppen.

In de 2e helft maakte Hellevoetsluis, spelend naar de eigen aanhang, duidelijk dat het de wedstrijd zo snel mogelijk wilde beslissen. In de eerste 5 minuten vielen er 2 grote kansen te noteren, beiden voor Fabian Boekholt. Bij de eerste kans maaide Boekholt binnen de 5 meter volledig over de bal heen, maar bij de tweede ontbrak het hem aan geluk, toen hij een voorzet van Glenn Stoffers van achter het standbeen op de paal zag belanden. Ook Glenn Stoffers kreeg nog een kans, maar kwam een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden.

Nadat de storm van Hellevoetsluis was gaan liggen, kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Een vrije trap van WHS was in het laatste kwartier één van de schaarse gevaarlijke momenten. De bal werd over de Hellevoetse muur richting de kruising getrapt, maar de bij de paal opgestelde Jeffrey de Koning wist deze ten koste van hoofdpijn uit het doel te koppen. Niet veel later besliste Bunyamin Karahan met een schitterend doelpunt de wedstrijd. Vanaf de punt van de 16 meter verraste hij bewust met een lob de logischerwijs iets voor zijn doel staande keeper. De bal verdween over de verbouwereerde doelman in het net (2-0).

De laatste 10 minuten werden door Hellevoetsluis soeverein uitgespeeld, waardoor het 3 belangrijke punten toe mocht voegen aan het totaal.