Live Live

VV Hellevoetsluis toont weer eens veerkracht

Gepubliceerd: Maandag 25 oktober 2021 15:29

VV Hellevoetsluis toont weer eens veerkracht

De Vestingstadbewoners staan nu op een 5e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden, toch al 7 punten achter koploper DCV.

Hellevoetsluis - Na de wanprestatie van vorige week tegen Strijen (2-0 nederlaag), trad Hellevoetsluis dit keer aan tegen CWO, vooraf gezien als één van de titelkandidaten. Na een lastig eerste kwartier, waarin het uit een makkelijk gegeven strafschop ook met 0-1 achter kwam, waren de Hellevoeters 5 kwartier heer en meester, maar duurde het tot de 97e minuut tot de gelijkmaker viel.

Waar het normaal al de hele dag gezellig druk is op het knus gelegen ING Sportpark, was dit weekend Hellevoetsluis - CWO de enige wedstrijd. Zodoende betraden nu pas om 13:00 uur de eerste mensen het terrein. Toch was het hondstrouwe publiek weer talrijk aanwezig om de rood-witten naar de overwinning te schreeuwen. En dat was nodig tegen de Vlaardingers, die nog ongeslagen waren. Na de off-day van een week geleden, was de beginfase voor Hellevoetsluis even onwennig en waren de aanvallen van CWO dreigend, vooral via de balvaste spits die zich slim uit de spits liet zakken en daardoor steeds aanspeelbaar was. Een aanval over de rechterkant leidde uiteindelijk de 0-1 voorsprong voor CWO in, waar een lichte overtreding van aanvoerder Onur Furuncu binnen de beruchte lijnen leidde tot een door scheidsrechter Lit makkelijk gegeven strafschop. De strafschop werd vervolgens door de Vlaardingse aanvoerder hard en hoog ingeschoten.

Dit was voor Hellevoetsluis het sein om korter op de man te zitten en de passlijnen naar de balvaste spits dicht te zetten. Vanaf dat moment was het Hellevoetsluis dat de wedstrijd dicteerde, al leidde dat wel tot mogelijkheden, maar niet tot grote kansen. Tussendoor voorkwam doelman Ribaric een tweede tegentreffer. Naarmate de wedstrijd vorderde ging de tijd dringen, maar Hellevoetsluis staat bekend als een ploeg die pas verslagen is als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. In dit geval was dat letterlijk wat er gebeurde. Nadat schoten van afstand niet direct het gewenste resultaat hadden en doelman Ribaric al een paar keer bij spelhervattingen naar voren was getogen, was het een indraaiende vrije trap van Onur Furuncu die bij de tweede paal door Jeffrey de Koning, na weken blessureleed weer in de basis, koppend verlengd werd tot doelpunt (1-1). Zodoende kreeg Hellevoetsluis loon naar werken, al had het gezien het wedstrijdbeeld de 3 punten verdiend. De Vestingstadbewoners staan nu op een 5e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden, toch al 7 punten achter koploper DCV.

Deel deze pagina: