Live Live

Vv Hellevoetsluis verovert koppositie

Gepubliceerd: Zondag 28 november 2021 13:35

Vv Hellevoetsluis verovert koppositie

Door deze overwinning wippen de rood-witten over DCV heen en nemen zij voor het eerst in 4 seizoenen weer de koppositie in de 2e klasse in!

Hellevoetsluis - Juist nu de wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden, stond de topper tussen nummer 2 Hellevoetsluis en koploper DCV op het programma. Het normaal al drukbevolkte en sfeervolle ING Sportpark zou ongetwijfeld afgeladen zijn geweest, maar de Hellevoetse spelers wisten de motivatie uit zichzelf te halen.

Koploper DCV had vorige week niet gevoetbald vanwege diverse coronagevallen binnen de selectie en ook voor deze wedstrijd moesten een aantal spelers nog verstek laten gaan, waaronder de veelscorende spits en oud-betaald voetballer Carlo de Reuver.

Hellevoetsluis had daarentegen een fitte selectie. De wedstrijd begon in de stromende regen en al voor de wedstrijd werd het kunstlicht ontstoken, hetgeen, door de afwezigheid van het publiek, zorgde voor een naargeestige sfeer. Toch begonnen de Hellevoeters weer met veel energie aan de wedstrijd en zetten zij vroeg druk op de tegenstander.

Al na 2 minuten leidde dat tot een eerste kans voor Marley Dors en in de loop van de wedstrijd stapelden de kansen zich op. De Krimpenaren kregen nog wel een halve kopkans en een schot ging net naast het doel van Danijel Ribaric, maar meer kansen gaven de rood-witten, onder leiding van de uitblinkende Jeffrey de Koning, niet weg.

Na 10 minuten was er de voorsprong voor de Hellevoeters toen een corner van Fabian Boekholt bij de tweede paal het hoofd van Jeffrey de Koning bereikte (1-0). Nadat Damiano Vaudo met een volley de paal had geraakt, werd Hellevoetsluis ook nog een zuivere strafschop onthouden, toen een DCV-er binnen de beruchte lijnen niet de bal, maar wel de benen van Davy Mierop raakte. De verder goed leidende scheidsrechter meende dat de bal gespeeld werd, maar beelden wezen later uit dat dat niet het geval was.

In het eerste kwartier van de 2e helft kreeg Hellevoetsluis, o.a. via Marley Dors en Serkan Yavuzyigitoglu, kans-op-kans en verzuimde het de voorsprong uit te breiden. Het gevaar schuilt er dan altijd in dat het doelpunt aan de andere kant valt en de wedstrijd kantelt, maar Hellevoetsluis was verdedigend oppermachtig en gaf geen kans weg.

In de 71e minuut was het Marley Dors, die door Glenn Stoffers diep gestuurd werd, de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoot (2-0). Hoewel er nog 20 minuten te spelen waren, had Hellevoetsluis niets van DCV te duchten en speelde het de wedstrijd soeverein uit, waarbij de score nog hoger uit had kunnen vallen.

Door deze overwinning wippen de rood-witten over DCV heen en nemen zij, voordat het amateurvoetbal mogelijk noodgedwongen stilgelegd wordt, voor het eerst in 4 seizoenen weer eens de koppositie in de 2e klasse in!

Deel deze pagina: