Live Live

Vv Hellevoetsluis wint in de slotfase

Gepubliceerd: Maandag 31 oktober 2022 16:47

Door de nederlaag van Zuidland staan er nu 4 clubs bovenaan met 12 punten uit 5 wedstrijden.

Hellevoetsluis - In een wedstrijd waarin het leek of beide ploegen persé niet wilden verliezen, waren de doelpunten schaars en duur. Toen Hellevoetsluis - MZC ‘11 al in de absolute slotfase verkeerde en af leek te stevenen op 0-0, was het de ingevallen Glenn Stoffers, weer teruggekeerd van een blessure, die aan de rechterkant ontsnapte en een afgemeten voorzet gaf om de meegelopen spits Bunyamin Karahan, die de bal maar voor het intikken had (1-0).

Onder ongekende weersomstandigheden voor eind oktober, waar de thermometer op het zonovergoten ING Sportpark 23 graden aangaf, speelden Hellevoetsluis en MZC ‘11, met de wedstrijdbal geschonken door Bomont, voor het oog van een paar honderd toeschouwers al vroeg in het seizoen een heuse topper. Beide teams hadden tot nu toe 1x verloren in deze competitie en hadden dat ook allebei nog eens gedaan tegen een promovendus. Zowel Hellevoetsluis als MZC staan echter te boek als titelkandidaten in deze competitie, dus voor beide teams was een overwinning broodnodig om niet te ver achterop te geraken bij de koplopers.

Uit de berichten van eerdere wedstrijden bleek dat MZC vooral beschikte over gevaarlijke buitenspelers en een uitstekende centrale middenvelder. Hellevoetsluis had er dan ook voor gekozen iets behoudender te starten als in andere wedstrijden. Het gevaar moest vooral komen van de voor Glenn Stoffers opgestelde Hamdi Akcay, die met zijn snelheid op de counter gevaar kon stichten. Dit strijdplan werkte prima, maar daardoor ontstond er wel een tactisch schaakspel tussen beide teams, waarbij vooral de angst om niet te verliezen regeerde.

De eerste kans was voor MZC, nadat Brendon Jansen in de eigen verdediging balverlies leed. Doelman Dyron Bijl, na zijn blessure voor het eerst deze competitie in de basis, wist de inzet te keren. In de daaropvolgende aanval meende Hellevoetsluis recht te hebben op een strafschop, nadat Fabian Boekholt over het been van een MZC-er ging. Ondanks alle protesten besloot scheidsrechter Kenson door te laten spelen. De grootste kans voor Hellevoetsluis in de eerste helft viel na een kwartier te noteren. De watervlugge Akcay kreeg een vrije doortocht, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Ook Jeffrey de Koning, bij afwezigheid van Onur Furuncu (bruiloft) vanmiddag aanvoerder, was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal werd knap gekeerd door de MZC-doelman.

In de tweede helft was het MZC dat meer balbezit had, maar het kwam nooit tot echte kansen, ook al omdat de ervaren doelman Bijl, in samenwerking met het centrale verdedigingsduo Bentem - De Koning, zijn manschappen vakkundig neerzette. De nog jonge backs Lyshon Leona en Patrick Haze speelden daarbij ook een prima wedstrijd en legden hun gevaarlijke directe tegenstanders aan banden.

Hellevoetsluis kreeg wel kansen, waarbij de grootste niet te missen kans voor Timo Verheij was. Binnen het 5-metergebied had hij de bal maar voor het intikken, maar struikelde daarbij over zijn eigen benen, waardoor hij de bal miste. Tien minuten voor tijd keerde Glenn Stoffers na een blessure weer terug in het team. Stoffers, vaak belangrijk met zijn assists vanaf de rechterkant, speelde ook nu weer een beslissende rol. Een verre trap van Dyron Bijl werd doorgekopt door Brian Poelman op de diepgaande Stoffers, die met een afgemeten voorzet de meegelopen spits Bunyamin Karahan wist te bereiken, die de bal voor het intikken had en zo voor de 1-0 voorsprong zorgde.

Met nog maar een paar minuten te spelen kwam de voorsprong niet meer in gevaar en wisten de Hellevoeters deze belangrijke wedstrijd te winnen, wat beloond werd met een krat bier geschonken door Trident/Callenberg. Door de nederlaag van Zuidland staan er nu 4 clubs bovenaan met 12 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week staat de volgende topper op het programma, want dan reist Hellevoetsluis af naar Oude-Tonge voor de wedstrijd tegen mede-koploper DBGC.