Live Live

VV Hellevoetsluis wint nu wel van Strijen

Gepubliceerd: Zondag 01 mei 2022 20:23

Al met al een mooie middag voor Hellevoetsluis, dat door de nederlaag van DCV weer alleen koploper is.

Hellevoetsluis - In de uitwedstrijd liep Hellevoetsluis tegen Strijen tegen de eerste nederlaag van dit seizoen op (2-0), maar in de thuiswedstrijd lieten de rood-witten geen spaan heel van de ploeg van Geert Meijer. De 5-0 overwinning was nog een magere afspiegeling van de krachts- en kansenverhoudingen.

Op een weer sfeervol en drukbezocht ING Sportpark kreeg het publiek eindelijk weer eens een ouderwets frivool en soepel spelend Hellevoetsluis te zien. Met de wetenschap dat een overwinning vandaag broodnodig was, omdat de concurrenten allemaal tegen elkaar speelden, en de ploeg van Paul Bestebreur naar aanleiding van de uitwedstrijd nog wat goed te maken had, begon Hellevoetsluis agressief en geconcentreerd aan de wedstrijd.

Binnen 10 minuten leek de wedstrijd dan ook al gespeeld, toen eerst Damiano Vaudo en daarna Marley Dors doeltreffend waren. In de 5e minuut was het Vaudo die op een door hem zelf geforceerde en door Glenn Stoffers genomen vrije trap attent reageerde en de 1-0 binnenliep en 3 minuten later was het Marley Dors die een voorzet vanaf de achterlijn van Davy Mierop knap in 1x met binnenkant voet uit de lucht nam en in de verre hoek wist te plaatsen (2-0).

Kansen kreeg Hellevoetsluis vervolgens volop, maar achtereenvolgens Damiano Vaudo (kopbal over), Davy Mierop (van dichtbij over) en nog eens Vaudo (kopbal in de handen van de keeper), wisten het net niet te vinden. In de 37e minuut werd de bal op de middenlijn veroverd door Glenn Stoffers, stuurde Fabian Boekholt meteen Marley Dors aan de rechterkant diep en deze wist de doorgelopen Stoffers voor het doel te vinden, die de bal vanaf 11 meter wel wist af te ronden (3-0). De ruststand had nog hoger kunnen zijn, maar een pegel van Marley Dors spatte uiteen op de vuisten van de keeper en zijn intikker bij de eerste paal was ook een prooi voor de doelman, die de bal dit keer wel klemvast had.

Ook in de tweede helft werd het publiek al snel verwend, want in de 49e minuut was het weer raak voor de ING-boys en opnieuw was het het duo Stoffers-Dors dat elkaar wist te vinden. De voorzet kwam vanaf rechts van Stoffers en Dors kwam slim uit de rug van zijn tegenstander om het laatste zetje te geven (4-0). Naast alle aanvallende kwaliteiten verdient de ploeg ook een compliment voor de verdedigende arbeid, wat al bij de voorwaartsen begint. Er viel voor Strijen namelijk over de hele wedstrijd niet 1 kans te noteren. Sterker nog, ze kwamen amper in de buurt van doelman Ribaric, die dus een rustige middag beleefde.

In de volgende aanval van de Hellevoeters was het Richard Zebregs die een schot loste, wat van richting werd veranderd en daardoor maar net gekeerd kon worden door de doelman. Het zou te veel regels in beslag nemen om hier alle kansen te benoemen, want die volgden elkaar in rap tempo op en de Strijenaren kwamen er totaal niet aan te pas. Des te onbegrijpelijker is het dan ook dat Hellevoetsluis de uitwedstrijd niet wist te winnen. Dat kunnen aan het eind van de rit wel eens 3 kostbare punten blijken te zijn in de strijd om het kampioenschap.

Na de eerste bijna kans voor de ploeg van de Hoeksche Waard volgde de grootste kans voor de Hellevoeters, maar uit een voorzet van Fabian Boekholt van af rechts, mikte Brian Poelman van 5 meter de bal op de paal. In de 70e minuut werd een fraaie aanval wel bekroond met een doelpunt. Een aanval van Strijen werd onderbroken door Vincent Mast, die de bal terugspeelde op Danijel Ribaric. Deze speelde de bal weer terug op Mast, die linksback Furuncu aanspeelde. De aanvoerder speelde de bal kort op Boekholt, kreeg de bal via Zebregs weer terug, tikte Zebregs weer aan en deze passte de bal breed naar Vaudo, die over de middenlijn dribbelde en de sprintende Dors met een steekpass diep stuurde.

Dors was eerder bij de bal dan de doelman en gleed de 5-0 in het doel. Een prachtig teamdoelpunt, waarmee Marley Dors zijn 3e van de middag scoorde! De koek was nog altijd niet op, want in de 78e minuut was het Brian Poelman, net als de rest ook prima spelend vanmiddag, die zijn tweede grote kans miste. Dit keer kwam de bal uit de rebound voor zijn voeten en moest hij met zijn mindere rechtervoet zien af te werken. De bal verdween vanaf de zijkant van het doel voorlangs. Een volgende razendsnelle counter leidde de volgend ekans voor de Hellevoeters in. De, evenals Luuk Engels en Rephendry Amsterdam, prima ingevallen Roy van Belle onderschepte de bal, speelde meteen spits Amsterdam in, die Davy Mierop diep stuurde. Zijn voorzet werd door Fabian Boekholt in het zijnet geschoten.

Als slotstuk werd een schot van Rephendry Amsterdam nog door de keeper gekeerd. Al met al een mooie middag voor Hellevoetsluis, dat door de nederlaag van DCV weer alleen koploper is, maar nu 2 loodzware uitwedstrijden tegemoet kan zien, tegen resp. nummer 3 CWO (7 mei) en nummer 4 Sparta (10 mei).